7.7 C
Ljubljana
sobota, 2 marca, 2024

Osrednji mediji molčijo o uspešnem shodu podpornikov Nova24Tv in Demokracije

Piše: Tanja Brkić (Nova24tv.si)

O sobotnem srečanju podpornikov N24 ni poročal niti en mainstream medij, medtem ko so drugače mikrofoni RTV  in 24UR na Kongresnem trgu tam že dve uri, preden se tja napovejo “borke” iz Inštituta 8. marec, ki jih je po navadi celo pet. Tudi shoda za življenje osrednji mediji niso nikoli pokrivali. Kako bo s torkovi protestom proti novemu Družinskemu zakoniku? Se bodo mediji spet pretvarjali, da se nič ne dogaja?

Osrednji mediji z javno televizijo na čelu, ki stalno zagovarjajo svojo nepristranskost in celovitost, ko gre za zagotavljanje informacij, so se spet izkazali kot izključujoči. Poročajo o tem, kar je levi vladi v korist, zato ne čudi, da o srečanju podpornikov Nove24TV ni bilo ne duha ne sluha, čeprav je na srečanje prišlo več tisoč ljudi in kljub temu, da jim je Nova24TV stalen trn v peti. Tako velik trn v peti, da so zahtevali celo njen umik iz televizijskih kanalov v EU parlamentu. Prikrivanje resnice je očitno v prvem planu, takoj za porivanjem v ospredje kvazibork za pravice iz Inštituta 8. marec, medtem ko o shodu za Družinski zakonik, ki bo potekal v torek, 27. 9., pred Državnim zborom, mediji spet molčijo.

V soboto je pri Tavčarjevem dvorcu na Visokem pri Poljanah potekalo srečanje in druženje s podporniki Nove24TV in Demokracije. Za izkazano podporo naših somišljenikov smo izredno hvaležni in si jo resnično štejemo v čast. S številom prisotnih (več tisoč) ste nas presenetili in dokazali smo, da nas je veliko. Pa vendar kljub ogromnemu številu podpornikov in velikemu dogodku nasploh o tem ni bilo zaslediti niti ene novice s strani nobenega osrednjega medija.

Ljudje se že zbirajo.

Iz tega je možno zaključiti le eno – kljub vsem naporom levice, da bi nas utišala, bi morala s poročanjem o dogodku priznati, da je podpornikov resnice, tradicionalnih vrednot in temeljev Slovencev, ogromno. Več kot očitno je Nova24TV trn v peti slovenskim oblastnikom, prav zato nam izkazana podpora na sobotnem srečanju potrjuje, da naša prizadevanja niso ostala neopažena in nam predstavljajo izjemen motiv za nadaljnje delo. Kot je dejal Jože Biščak na dogodku: “Zvok molka je tisti, kamor se ne smemo zateči.”

Nika Kovač (Foto: STA)

In medtem ko osrednji mediji pokrivajo vsak korak Inštituta 8. marca in njihove predstavnice Nike Kovač, ki so si jo izbrali za “glavno junakinjo” v “borbi za praviice ljudi”, o pomembnosti družine kot vrednote ponovno ne poroča nihče.

Bodo osrednji mediji molčali tudi o shodu za Družinski zakonik?

V torek, 27. 9. 2022, ob 17.00 bo v Ljubljani pred Državnim zborom veliki shod za zaščito otrok in družin. Državni zbor bo v tednu med 27. 9. in 30. 9. odločal o spremembah Družinskega zakonika.

Eden od preteklih shodov ob robu odločanja ustavnega sodišča o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter posvojitvah otrok v homoseksualna oziroma LGBTQIA+ razmerja, ki ga je pripravila stranka ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine. Tudi o tem mediji niso poročali. (Foto: STA)

Z njimi hočejo uzakoniti posvojitve otrok v LGBTQIA+ razmerja, ukinili zakonsko zvezo žene in moža ter vzpostaviti pravno podlago za pripravo šolskih programov, ki bi vključevali spolno vzgojo LGBT . To skrbi mnoge starše, saj ta vzgoja vključuje tudi učenje, kako spreminjati spol in spolno usmerjenost. Pripravljen je tudi že slovenski priročnik za tovrstno vzgojo z naslovom Ljubezen je ljubezen, ki je za mnoge starše popolnoma nesprejemljiv.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine