2.5 C
Ljubljana
sreda, 6 decembra, 2023

Osmi vseslovenski protestni shod upokojencev: “Od vladnih obljub ni mogoče živeti”

Piše: Ana Horvat (Nova24TV.si)

Dajanje obljub, ki jih ne izpolnjujejo, je vsem znan modus operandi Golobove vlade, zato je nova obljuba ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luke Mesca o uskladitvi pokojnin za mnoge le še ena od nizu. Ker pa se od obljub ne da živeti in ker je “iz obljub težko narediti toploto, elektriko” ob prihajajoči zimi, vodja Inštituta 1. oktober Pavel Rupar v prihajajočih dneh napoveduje že osmi shod.

Minister za delo Luka Mesec je napovedal polno oziroma 8,2-odstotno uskladitev pokojnin, vendar je dajanje obljub edino, kar pod to vlado ljudje dobijo. In to ni dovolj – ne ob prihajajoči zimi in ne ob tako visokih cenah. Pa četudi bo izpolnjeno, vodja 1. oktobra Pavel Rupar meni, da se upokojenci “ne smejo zadovoljiti z malenkostjo” in poziva na že osmi shod, ki bo potekal 18. oktobra 2023 ob 15. uri na Trgu republike.

“Ja, seveda se mnogi, ki nas ne marajo ali pa imajo vsega dovolj,  posmehujejo, ker trdimo, da je napoved uskladitve za 8,2 odstotka zasluga protestov in društva “Inštitut 1. oktober” in vseh, ki ste se nam pridružili,” je uvodoma na Facebooku zapisal Rupar, ki se je odzval na novico o polni uskladitvi pokojnin za 8,2 odstotka, ki jo je napovedal minister Mesec. Te naj bi upokojenci in upokojenke prvič pričakovali že januarja, je po poročanju RTVS obljubila Levica. A kaj ko je dala vlada že toliko obljub, izpolnila pa nič?

Ravno zato Rupar meni, da to ni dovolj in da je to zgolj malenkost in da je zdaj čas za naslednji korak. Tako upokojencem in vladi zato sporoča, da se s tem na smejo zadovoljiti. “S tem ne smemo in ne bomo zadovoljni. Čeprav prav zaradi nezadovoljne množice upokojencev in protestov pokojnin niso upali zamrzniti, ostaja za letos še precej dolga, pokojnine še vedno niso usklajene ne z inflacijo ne z rastjo cen!” je pojasnil in opomnil, na to, da prihaja zima, a cene so še vedno neusklajene s prihodki ljudi oziroma upokojencev.

Foto: FB

“Prihaja zima, iz obljub je težko narediti toploto, elektriko. Zato se ne smemo zadovoljiti zgolj z malenkostjo, ker smo vedno prikrajšani. Bliža se 18. 10. 2023. Potrudite se priti na protest zase!! Zdaj imate dober dokaz, da se še kako splača potruditi,” sporoča Rupar v pozivu na že osmi shod v Ljubljani.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine