24.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Os zla se krepi: Turčija podpira teroristično organizacijo Hamas

Piše: G. B. 

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes dejal, da Turčija trdno stoji za voditelji Hamasa. “Nihče nas ne more prisiliti, da Hamas označimo za teroristično organizacijo. Turčija je država, ki se z voditelji Hamasa odkrito pogovarja o vsem in jih trdno podpira,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal v govoru v Istanbulu.

Erdogan je od začetka vojne v Gazi, ki jo je sprožil napad Hamasa na Izrael 7. oktobra lani, v katerem je umrlo najmanj 1160 ljudi, med najostrejšimi kritiki Izraela.

V Gazi je bilo po navedbah tamkajšnjega zdravstvenega ministrstva po zadnjih podatkih ubitih že skoraj 31.000 ljudi, večinoma žensk in otrok. Seveda gre za vire, ki jih nadzira Hamas, zato je realno zelo težko ugotoviti dejansko število žrtev. Predvsem spričo dejstva, da prav Hamas civilno prebivalstvo izpostavlja neposredni nevarnosti.

Erdogan je Izrael večkrat označil za teroristično državo in ga obtožil, da v Gazi izvaja genocid. Turški voditelj je konec minulega leta izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja primerjal z nacističnim voditeljem Adolfom Hitlerjem in ocenil, da so mednarodne institucije spričo izraelskih napadov na Gazo povsem odpovedale.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine