-1.4 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Organizacija Black Lives Matter je izrazila javno podporo teroristom Hamasa

Piše: Ž. K. (Nova24TV)

Ameriška organizacija Black Lives Matter se na papirju bori proti rasizmu, diskriminaciji in rasni neenakosti temnopoltih ljudi. Med drugim so prepričani, da bo osvoboditev temnopoltih ljudi prišla po tem, ko se bo drastično zmanjšalo financiranje policije. V širši javnosti se jih je po nasilnih protestih v ZDA (in širše) prijel sloves podpornikov političnega nasilja. K svojemu tudi sicer dvomljivemu slovesu pa so dodali še objavo, v kateri čikaška izpostava organizacije s prav posebnim simbolom podpre, ne Palestincev in njihovega truda za državnost, temveč kar teroristično organizacijo Hamas, katere pripadniki so v soboto zjutraj napadli udeležence glasbenega festivala Supernova.

“To je vse, to je to,” so zapisali na socialnem omrežju X. Objavo je opazil lastnik socialnega omrežja Elon Musk, ki je preprosto dopisal: “Vaše stališče je jasno.” Pod komentarjem enega najuspešnejših podjetnikov in investitorjev na svetu se je zvrstila serija ogorčenih komentarjev, ki so od BLM (Black Lives Matter) zahtevali opravičilo in/ali izbris objave.

BLM nasilje na ameriških in britanskih tleh
Skupini BLM seveda uporaba nasilja za dosego političnih ciljev ni tuja. Njihove proteste je spremljalo nasilje, uničevanje zasebne lastnine, divjanje oboroženih tolp in podiranje spomenikov, utemeljiteljev zahodne civilizacije. Danes vse več liberalnih medijev oz. medijev, ki bi jih lahko uvrstili na levi politični pol, priznava, da je celotno gibanje BLM “prevara”. V britanskem Telegrafu je tako moč prebrati: “Po treh letih se zdi pravi čas za razmislek o tem, kaj se je zgodilo v tem norem poletju 2020 – in se vprašati, kaj točno nas je prešinilo.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine