5.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Omertá za Roberta ali brco v ta zadnjo!

Piše: Vančo K. Tegov

Robert Golob odlično odigral vlogo mafijskega postreščka.  Ali ponižno sledenje višjemu po rangu v hierarhiji.  Kje rabil samo namig, kontroliran pa vendar opazen. Omertá!

Italijanska beseda omertà izhaja iz neapeljskega izraza za umiltà in je prvotno pomenila ponižnost v smislu podrejenosti poglavarju. Tudi kamora se je prvotno imenovala »družba ponižnosti«, kar je pomenilo, da so se morali njeni pristaši pokoriti notranjim zakonom.

Bilo je več kot preveč korakov v to smer, veliko pa nenadzorovanih. Tudi zato jih je dobil po prstih. Zaenkrat, še ne p glavi, da bi ga politično »obglavili«. Ni pa daleč od tega. Če bi bil politika pravilno in vsebinsko izvajana,  s sestavinami ki spadajo  k njej, bi ne bilo potrebe po pisanju, opozarjanju, skorajda rotenju da se  vendarle kaj zgodi.

Svet, interni, domači, zdaj vidimo tudi  zunanji, ni ostal nezainteresiran in indolenten ob izjavi, ki jo je dala oseba s pozicije predsednika Vlade, da če hoče postati ministrica za notranje zadeve še preden zasede ta položaj,  mu  mora  zagotoviti  da bo “očistila« policijo janšizma.  In da s tem mora »uresničiti« cilj, ki  ga obljubil volivcem“.

Zato smo navsezgodaj dobili iz Bruslja,  s strani  Romane Tomc, poslanke v EU parlamentu,  pomenljivo vprašanje – ali imate v Sloveniji še vlado?  Nikjer v »normalni« Evropi noben predsednik vlade v EU politično ne bi preživel javnega priznanja, da je ukazal politične čistke v policiji in na javni radioteleviziji.

Leto in pol »vladanja« je že mimo,   vlada še kar  izvaja brutalne kadrovske čistke, dviguje davke, z davkoplačevalskim  denarjem plačuje »apanaže« za usluge kolesarjem in se pripravlja na prevzem velikih poslov, gre država strmo navzdol.. Sociala se krči, investicije se ukinjajo, se napol narejene  zadeve kar opustijo. Ilegalni migranti se prosto sprehajajo, kontrolirajo mejne prehode,  policija prikriva posilstva,  če se pa kaj zve pa se jih ne sme imenovati, niti po barvi niti po narodnosti.

Čimprej škode konec. Predčasne volitve takoj da ne bodo prepozne.

S druge strani, je pred svojim mentorjem za »kraje davkoplačevalskega denarja, prodajo elektrike in plasiranja denarja po obvodih nazaj za svoje botre« pa je neovirano. Ponižen pred Jankovićem, samo mimiko se naredil in se je zmigal. Svojo nemoč  pred »strici« iz hierarhije nadomešča  z nezaslišano aroganco do ljudi ki ga obkrožajo. Prej na delovnem mestu je metal računalnike v steno, te dni pa z vso vnemo pa meče in odslavlja iz stranke in vlade, ki so ga podpirali.  Totalno je zgrešil, pot, namen in dosegel pospešen razkroj  še od prej dobro zastavljene in delujoče sisteme.  Zato niti ne čudi da se na neke posvete na terenu v slovensko sredogorje  odpravlja  z »drugoligaško« ekipo iz katerih dober poznavalec  od 60 oseb ne prepozna niti  pet od tam prisotnih. Pa še od tam uide v dveh urah.

Ta vlada nima pojma, kaj narediti za dobrobit ljudi, za gospodarstvo in za Slovenijo. Je popolnoma razglašena in neučinkovita. Zato je tudi uspešna pri zabijanju »avtogolov«. Zbija jih tisti ki jih izvaja, se pravi premier. Da bi pokril sebe je odstavil druge. V času ki je pred nami  in pred njo,  je nujno da se spremlja  koliko škode bo koalicija v tem času še naredila Sloveniji in njenim državljanom. To se ne sme zgoditi in ne  dovoliti.

Tej  vladni imbeciliadi  je treba narediti konec, ji »pomagati« k čim hitrejšim odhodom in preprečiti devastiranje  politične, kulturne in mentalne krajine Slovenije.  Edina rešitev so volitve zdaj.

Kako se je  lahko zgodilo, da taka osebnost pride na čelo vlade in jo vodi na tako destruktiven način?

Niti minute več ne bi smel voditi vlade. Brco v ta zadnjo   ga naj nese daleč  proč v politično »temno« noč!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine