6.4 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Ojoj, Matjaž Nemec! Tako je poslanec skušal impresionirati z latinščino, a se mu je zataknilo!

Poslanec SD Matjaž Nemec je na interpelaciji proti ministru Alešu Hojsu znova streljal kozle. Tokrat se je blamiral z neznanjem klasičnih jezikov. V svojem nastopaškem zanosu je hotel napraviti poseben vtis z latinsko parolo, kar pri socialistih ni nič novega, saj imajo parole kot je “no pasaran” ali pa “smrt fašizmu” zelo radi. Pravilno se latinski rek izgovori pacta sunt servanta, kar pomeni “dogovore je treba spoštovati”, on pa je po “furlansko” kričal “pakta und servanda”. Na večino poslancev s tem verjetno ni naredil kakšnega posebnega vtisa, mu pa gre priznati, da lahko za nos vleče večino televizijskih gledalcev svojega strankarskega “navijaškega kluba”. Poleg tega je še napovedal, da bo glasoval proti interpelaciji ministra Hojsa, čeprav je glasoval za. 

Poslanec SD Matjaž Nemec se je tokrat znova izkazal z neposrečenimi izjavami v hramu demokracije. Medtem ko je s srditim nastopom na interpelaciji notranjega ministra Aleša Hojsa, skušal narediti prav poseben vtis, se je posluževal tudi besed, ki naj bi bile latinske. Tako je namesto “pacta sunt servanta” vpil “pakta und servanda”, kar naj bi pomenilo “dogovore je treba spoštovati”. Svoje zveste podpornike je zagotovo osupnil, saj večina izmed njih v šolskih klopeh kaj več kot nekaj srbohrvaščine in angleščine ni spoznala, kaj šele, da bi se posvetila klasičnim jezikom. V svojem srditem govoru je med drugim sicer navajal že znane nebuloze, da je Hojs odstopljeni minister, ki izvaja represijo v državi. Obenem ni mogel mimo “obtoženca organizirane presstitucije”, odrejanja “nezakonitih vpogledov”, postavljanja ograje lastnemu narodu v času neprijavljenih petkovih protestov.

Morda bi se pa po končanem poslanskem mandatu poskusil še v kakšnem mestnem gledališču in tam v popačeni grščini navdušil gledalce z igranjem kakšnega epa. Nemec s svojim tokratnim izpadom sicer ni presenetil. Znano je namreč, da je maturiral precej pozno, in sicer pri svojih 27-letih na ljubljanski zasebni šoli, v Centru za dopisno izobraževanje CDI Univerzum, pri svojih 33-letih diplomiral na IBS Mednarodni poslovni šoli Ljubljana v zasebni lasti (naslov diplomskega dela: Etični kodeks in oglaševanje družbe Bolton Adriatic d.o.o.). Pozneje je celo opravil magisterij, star 37, in sicer na isti šoli z magistrskim delom Trajnostni razvoj in družbena odgovornost do okolja in gospodarske rasti s poudarkom na Republiki Sloveniji. 

Vse to pa mu sploh ne bi uspelo, če pri nas ne bi obstajale tudi zasebne šole. Nemec namreč kontroverzno slovi kot velik zagovornik javnega šolstva. A dejstvo, da je maturiral šele pri svojih 27-letih, ko večina že končuje visokošolski študij ali pa se celo posveča karieri, verjetno dokazuje zgolj to, da mu v šoli verjetno ni ravno šlo, in da mu tudi njegove “vulgarne” latinščine ne gre zameriti. Je pa Nemec v preteklosti navdušil tudi z drugimi cvetkami. Ena zadnjih je bila ta, da je tajne dokumente, ki jih je pridobil kot predstavnik KNOVS-a širil po družbenih omrežjih. Izkazal se je tudi s svojim nepoznavanjem zgodovine ob interpelaciji ministra Hojsa, ki mu levica krivično očita, da podpira ustaštvo. Nemca je namreč zabolelo, da je poslanec SDS Jure Ferjan v DZ vsem pokazal fotografijo Nemca s pevko Ceco Ražnatović. Ob tem se je branil, da ne razume kako ima to kakršnokoli vezo z samo interpelacijo ministra Hojsa.

V nadaljevanju pa je Nemec primerjal ženo predsednika vlade Urško Bačovnik Janša s Ceco, nakar je vzel četništvo v bran kot da bi to bilo zgolj nekaj čez kar gredo vsi v življenju. “Najverjetneje ima vsak od nas svoje zgodbe.” Nadalje je poslanec SD zatrjeval, da se je slikal z mnogimi ljudmi, a nikoli z Janezom Janšo. Da, tako daleč smo. V očeh poslanca SD Nemca se je bolje slikati s četniki, kot s s slovenskim predsednikom vlade. Prav tako pa se je poslanec Nemec izkazal s svojim neznanjem v nedavni Tarči, kjer ga je povsem povozil prav minister Hojs, in kjer si od posttravmatskega šoka še štirinajst dni niso opomogli, saj je naslednja Tarča odpadla, menda zaradi bolniške zaposlenih, čeravno imajo na nacionalni televiziji kar 2200 zaposlenih ljudi. Je pa v preteklosti Nemec neodgovorno “navdušil” Slovence tudi s svojim spletnim vprašalnikom s katerim je želel izvedeti, kateri poslanec je po njihovem mnenju zrel za interpelacijo. To je bilo prav v času pandemije, ko je imela uspešna Janševa vlada polne roke dela z reševanjem gospodarskih in socialnih težav v državi.

Domen Mezeg/Nova24TV

Zadnje novice

Ste jo videli?

Sorodne vsebine