13.1 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

(ODZIVI) Klakočarjeva z Zavcem, državljani pa z draginjo: Državni zbor je zdaj tudi uradno cirkus!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

“Podobno kot v filmu Umobolnica na samem. Zelo podobno”; “Včasih je bil v Ljubljani na Linhartovi cirkus #MoiraOrfei, sedaj je pa cirkus na Šubičevi, ki se imenuje #ParlamentSvoboda;” sta snemanje kratkega filma za otroke z rakom, kjer sta se v boksu pomerila poslanec Gibanja Svoboda Dejan Zavec in predsednica Državnega zbora RS Urška Klakočar Zupančič, komentirala dva izmed uporabnikov Twitterja. 

Medtem, ko se zdravstvo nahaja v kolapsu, sta se poslanec Dejan Zavec in Urška Klakočar Zupančič, navkljub protestu poslanke skupine SDS, da gre za občutljivo temo, odločila za snemanje kratkega filma, kjer sta se pomerila v simbolnem boksarskem dvoboju. V poslanski skupini SDS so v odzivu poudarili, da so zgroženi nad tem, da predsednica Državnega zbora izjemno občutljivo temo, tako za otroke – bolnike z rakom, kot njihove starše – skuša uprizarjati skozi boks in je ob tem mnenja, da naj bi tak prikaz predstavljal sporočilo upanja in podpore.

V SDS izpostavljajo, da cenijo vse dosežke, ki jih je poslanski kolega Dejan Zavec, dosegel v boksu, so pa mnenja, da je tovrsten pristop do tako občutljive problematike, kot je bolezen otrok, močno zgrešen. “Mnenja smo, da bi poslanke in poslanci lahko naredili mnogo več tako v simbolnem smislu kot tudi sicer s trajnimi spremembami zakonodaje, ki gredo v smeri lajšanja življenj staršev z bolnimi otroci in pravicami, vezanih na zakonodajo glede odsotnosti z dela ter uveljavljanjem le-teh zaradi spremstva v bolnišnicah kot pa z uprizarjanjem poslanskega boksarskega duela v ringu.”
Objava posnetkov s snemanja filma, ki prikazuje boksarski dvoboj, je pričakovano sprožila cel kup reakcij, saj vladajoči povsem pozabljajo na reševanje zdravstva, ki se podpira pred našimi očmi. “To res ni več parlament, ampak otroški vrtec”, je komentiral eni. “A to je folku čist u redu? Ker s tem tempom razgradnje ugleda parlamenta bomo prej kot v enem letu v veliki dvorani snemali dobrodelne porniče,” je komentiral drugi.

Nekdanja državna sekretarka Vlade RS za kohezijo in strokovnjakinja za evropske projekte Monika Kirbiš Rojs je predstavo Gibanja Svoboda komentirala z naslednjimi besedami: “Vredni 3.000 evrov neto na mesec… #cirkus”. “Z veliko žalostjo moram pripomniti, da me ta scena spominja na tisto iz Afganistana, ko so Talibani prvič v svojem življenju prišli v fitnes. Teh in podobnih tragedij, si po mojem mnenju Slovenija res ne zasluži,” je v zvezi z zadevo dejal strokovnjak na področju mednarodnega prava dr. Miha Pogačnik. “Danes v parlamentu. Nova oblast. Tisti, ki bodo vsem povišali davke, upokojencem pa dali plus 5 evrov dodatka letno,” je v znak kritike nad dogajanjem v Državnem zboru RS komentiral poslanec SDS Zvonko Černač.

 

Nekdanji minister, politični komentator, intelektualec in profesor gradbeništva dr. Žiga Turk je ocenil, da je Državni zbor RS sedaj tudi uradno cirkus. “Od kar imamo večstrankarski sistem, je taktika levičarjev, da se politiko razvrednoti. Z namenom, da ima demokratično izvoljena politika manj moči, več pa vsi mogoči dediči prejšnjega režima.”

 

Nekaj komentarjev si lahko ogledate tukaj:

Vir: FB

 

 

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine