10 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Odziv Janše na poročilo računskega sodišča: Učinkovit je bil Šarec, ki je podaril maske in pustil prazna skladišča, učinkovit je bil Vesel z milijonom evrov postranskega zaslužka!

Piše: Aleš Ernecl

“Ko v izrednih kaotičnih razmerah poskrbiš za nabavo in rešiš na stotine življenj – nisi učinkovit. Učinkovit je Marjan Šarec, ki je dal maske na Kitajsko in pustil prazna skladišča. Pa Vesel je tudi “učinkovit”, saj je nepridobitno pokasiral 1 mio €“, se je na poročilo računskega sodišča odzval predsednik vlade Janez Janša. 

Računsko sodišče, ki se mu je še decembra mudilo, je po štirih mesecih le izdalo poročilo, ki smo ga tedaj nestrpno pričakovali. Zdaj pa smo že po večmesečnem zavlačevanju lahko sklepali, da ne gre za vlado nič inkriminirajočega. Ugotovili niso nobenih nezakonitosti, spoznali pa so, da je bila vlada v nabavi neučinkovita. Na podlagi česa? A so zajeli vse parametre, ki so bili na delu, ko je v tedanjem času bilo treba “zrihtati opremo”? Seveda niso.

Tresla se je gora…Nekako tako bi lahko zaključili, potem ko smo le dobili poročilo Računskega sodišča o delovanju vladi pri nabavi zaščitne opreme. Spomnimo, decembra, ko je bila še aktualna konstruktivna nezaupnica, se je Veselu neverjetno mudilo, ko se je izkazalo, da poročilo ne bo inkriminirajoče, pa smo lahko še počakali skoraj štiri mesece. Računsko sodišče, ki je zaradi afer Tomaža Vesela s FIFO tako izgubilo velik del verodostojnosti, je spoznalo, da vlada ni ravnala nezakonito, je pa ravnala neučinkovito. Sredi epidemije, kaosa na svetovnih trgih, ste vi, iz svojih foteljev – ugotovili, da je bila vlada neučinkovita?

Elita prvorazrednih si lahko privošči vse – tudi prazna skladišča in postranski milijon evrov
Predsednik vlade, Janez Janša, se je na novico STA – ja in na poročilo Računskega sodišča upravičeno, utemeljeno odzval. Zapisal je, da “ko v izrednih kaotičnih razmerah poskrbiš za nabavo in rešiš na stotine življenj – nisi učinkovit.” Učinkovit je bil torej Marjan Šarec, ki je podaril maske na Kitajsko in pustil prazna skladišča. Pa Tomaž Vesel, predsednik Računskega sodišča, je tudi “učinkovit”, saj je nepridobitno pokasiral 1 milijon evrov. “Ko si predsednik računskega sodišča, ki zaradi nezdružljivosti preganja župane za zneske nekaj 100 evrov, ob strani priskrbi še milijonček za jahtico in vilo, besede UČINKOVITOST, pa tudi ZAKONITOST, dobijo povsem drug pomen. Kar si lahko privošči lažna elita prvorazrednih, je namreč po njihovo izven nadzora,” je zapisal premier Janša.

Računsko sodišče je torej izdalo poročilo, ki nas nikakršen način ne inkriminira vlade, razen če je kdo pripravljen “iz fotelja trditi, da bi boljše v še nevidenih okoliščinah”. V zadnjih mesecih je izgubilo velik del verodostojnosti, čeprav gre za pomembno institucijo. Vse pa zaradi Vesela, ki je sporen, ker je očitno protivladno usmerjen, ker še zdaj ne vemo, če je zakonito zaslužil milijon s popoldanskim delom za FIFO in ker je, ko je opozicija rušila vlado, priganjal sodelavce, da bi poročilo čim prej prišlo ven, zdaj pa so potrebovali štiri mesece za to. Precej jasen dokaz sprenevedanja in politične opredeljenosti.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine