-2 C
Ljubljana
sreda, 19 januarja, 2022

Ne boste verjeli, ampak ni šala! Odredba za preiskavo Zdravka Počivalška naj bi bila brez konkretnih dokazov, sklicevala naj bi se kar na razvpite in večkrat na lažeh ujete Tarčo, Ivana Galeta in Riharda Knaflja, pravi naš vir

Poročali smo, da so kriminalisti NPU za danes načrtovali hišno preiskavo na domu ministra in podpredsednika vlade Zdravka Počivalška (TUKAJ). Po zadnjih infirmacijah, naj bi bil osumljen zlorabe javnih sredstev pri nabavah respiratorjev. Soosumljenka naj bi bila še Andreja Potočnik, ki je sodelovala v projektni skupini pri nabavi opreme. Kdo je še osumljen, ni znano, tarč za preiskavo (lokacij ali ljudi) naj bi bilo skoraj ducat.

Kot smo neuradno izvedeli, je globoka država šla v »akcijo« takoj, ko je revija Mladina v petek objavila svojo ovadbo zoper Zdravka Počivalška. Kar kaže, da je lahko šlo za koordinirano in organizirano akcijo NPU v spregi z medijskim mainstreamom.

24. aprila 2020 Drago Kos, ki se pojavlja v zgodbi, v članku za Mladino z naslovom »Policisti, kriminalisti in obveščevalci si zapomnijo«, med drugim zapisal: »Novi oblastniki pa so v svoji ihti pri obračunavanju s posamezniki v varnostno obveščevalnem sektorju, ki niso ‘naši’, pozabili na nekaj zelo pomembnega: v teh strukturah delajo profesionalci, ki jim je sicer res vseeno, kdo je na oblasti, a le, če ta dela zakonito, strokovno in v dobro države. Vsakršno drugačno ravnaje bodo ti ljudje zlahka prepoznali in registrirali, tudi v dokazne namene, za morebitne postopke, ko bo za to napočil čas.« Skratka, Kos, je že takrat sprevrženo žugal vladi. Zdaj je očitno prišlo do uresničitve namer globoke države.

Naloge za preiskave naj bi na predlog NPU podpisala preiskovalna sodnica Mojca Kocjančič, nekdanja žela Aleša Zalarja in znana iz afere farmacevtka, saj je odredila, da se prisluhi, ki bremenijo Zorana Jankovića, ljubljanskega župana, izločijo (TUKAJ). Naš vir pravi, da je odredba zelo »šalabajzerska«, saj naj bi bila brez konkretnih dokazov, sklicevala pa naj bi se Tarčo, Ivana Galeta in Riharda Knaflja.

Cilj globoke države naj bi bil razbiti stranko SMC in vlado spraviti v krizo. Petkovo »kolesarjenje« se je očitno izkazalo za neučinkovito, ljudje so vse bolj jezni na nevladne organizacije, anarhiste in Antifa, ki razgrajajo po Ljubljani. Očitno zdaj globoko država ne izbira več sredstev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine