22.2 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Odmevno: V Policijskem sindikatu so sanjali!

Piše: Moja Dolenjska

“V Policijskem sindikatu Slovenije so sanjali, da bo imel predsednik vlade posluh za nepravičnosti pri vrednotenju dela policistov in strokovno tehničnih sodelavcev, ki nudijo (specifično) podporo pri izvajanju varnostnih nalog. Kot kaže so njegove prioritete drugačne.”

Tako je vodstvo policijskega sindikata (PSS) zapisalo ob objavi Roberta Goloba, da je “celo življenje sanjal o ogledu finala lige NBA” in da gre navijati za Luko Dončića v Dallas.

In je šel. Odletel. S punco in varnostniki. Državo pa pustil v milost in nemilost vsem tegobam, ki jih ni malo, pa tudi številnim varnostnim grožnjam.

Na sanje vodilnih policijskih sindikalistov o Golobu se je odzval tudi nekdanji minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Zapisal je: “Niste sanjali. Aktivno ste ga podpirali, vaši člani so hodili na proteste, nas zmerjali s fašisti, pri Bobnarjevi izposlovali, da je sindikalni zaupnik postal sekretar ministrstva za nogranje zadeve. Sicer pa je obljubil, da bo znižal plače, dvignil davke, policijo očistil janšistov. Vse vam je izpolnil.”

Na spletni strani sindikata (pss-slo.si) je zapisano, da so na pogajanjih za prenovo plačnega sistema v ponedeljek predstavniki sindikatov v policiji in vojski doživeli nesprejemljivo in ponižujočo potezo vladne strani. Ta je nekaterim drugim (primerljivim) poklicnim skupinam in skupinam pooblaščenih uradnih oseb ponudila višja vrednotenja delovnih mest kot policistom, vojakom in strokovno tehničnim delavcem.

STA pa danes navaja, da policijski in vojaški sindikati napovedujejo stavko in protest. Goloba to ne gane. Briga ga! Ampak, to je napovedal že aprila 2022. Aleš Hojs ima prav.

Robert Golob na letališču.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine