-7.8 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

(ODGOVOR PARLAMENTARNI KOMISIJI) Mojca Pašek Šetinc, zlorabljate preiskavo za obračun z našim podjetjem, poleg tega ste si privoščili ustrahovanje in maltretiranje priče ter krajo in zlorabo osebnih podatkov!

Piše: Boris Tomašič

Gospa Mojca Pašek Šetinc! Včeraj, dne 17.11.2022 ste na seji komisije, ki jo vodite, zlorabili politično preiskavo za obračun z našim medijem. Pri tem ste kršili poslovno tajnost in priznali zlorabo osebnih podatkov. 

Zaslišanje v resnici ni bilo zaslišanje priče, temveč ustrahovanje in maltretiranje priče v gestapovskem slogu. 

Vaše obnašanje do priče je bilo nedostojno in ponižujoče. Ker gre za zaposlenega v našem podjetju, sem ga dolžan zaščititi. Od vas, kot poslanke, zahtevam, da spoštujete in se dostojno obnašate do zaposlenih v podjetjih, ki jih vodim. To bi sicer moralo veljati za vse priče.  

Opozarjam vas na to, da zasliševanje zaposlenih v podjetjih v zasebnih lasti, če le ti niso zastopniki podjetja, ni dovoljeno. V kolikor boste vabili še koga od zaposlenih ali sodelavcev podjetij, katerih direktor sem (Nova obzorja d.o.o., NTV24.si d.d., Nova hiša d.o.o.), vas obveščam, da zaposleni v zgoraj omenjenih podjetjih nimajo odveze molčečnosti oziroma ne smejo govoriti o poslovni tajnosti v vseh treh zgoraj omenjenih podjetij. 

Na omenjeni seji ste govorili o konkretnih sodelavcih in o finančnih transakcijah z osebami, ki niso politični funkcionarji, niti niso javne osebe. To je zloraba politične preiskave, ki jo vi spreminjate v politično policijo in jo uporabljate zgolj v svoje strankarske namene.  

Vaš kolega in član komisije Lenart Žavbi pa je javno priznal, da ste pridobili vsa nakazila naročnikov revije Demokracija in posledično s tem tudi njihove osebne podatke. Podatki o naročnikih so osebni podatki, do katerih komisija nima pravice dostopati. Podatke ste pridobili nezakonito in jih posledično nepooblaščeno pregledovali in z njimi še vedno razpolagate.  

Zaradi izdaje poslovne skrivnosti bom zoper vas začel ustrezne postopke. Prav tako pa bom podal prijavo informacijskemu pooblaščencu zaradi neupravičenega vpogleda v osebne podatke in sezname naših naročnikov. 

Od vas zahtevam, da v prihodnje vse podatke, ki se nanašajo na poslovanje podjetij, katerih direktor sem (Nova obzorja d.o.o., NTV24.si d.d. in Nova hiša d.o.o.) obravnavate na sejah zaprtih za javnost. To se nanaša na vse poslovne transakcije, na vse poslovne partnerje, na načine poslovanja,  na načine trženja ali kakor ste jih vi poimenovali poslovne modele.  

Boris Tomašič, direktor podjetij Nova obzorja, Nova24tv.si in Nova hiša

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine