20.6 C
Ljubljana
torek, 16 avgusta, 2022

Od kod jim denar? “Ilegalni migranti plačujejo kavice z bankovci za 50 evrov”

“Ilegalni migranti hodijo po črnomljaski občini v gostilne na kosilo in v bare na kavo ter tam mirno počakajo policiste. Plačujejo z 50 eur bankovci,” je na Twitterju opozorila Maja Kocjan, ki je včeraj objavila fotografije, kakšna svinjarija ostaja za ilegalci v gozdovih okrog Vinice v Beli krajini. Ali to pomeni, da jih tam nekdo čaka z obleko, suhimi telefoni, lepimi nahrbtniki, supergami? In od kod ilegalcem takšne vsote denarja?

Da ilegalni migranti odganjajo druge goste, si ni težko predstavljati. “Ljudje ven, policaji notri z rokavicami,” piše Kocjanova, ki še opozarja, da razen vlomov preostalega še res ni bilo. “Se jih ljudje izogibajo.”

 

Kocjanova je na Twitterju prav tako objavila, da ilegalci za seboj puščajo indetifikacijske kartice/listine, ki so jih dobili v Bosni. “To je domačin našel med senom na polju.”

 

 

Sledite sporočilom na Facebook strani

“Na metliški meji so pripravljene panelne ograje. Zopet se dogajajo stvari, za katere domačini nič ne vemo,” dodaja Maja Kocjan, ki vabi k branju sporočil Facebook strani Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini:

“Dragi Belokranjci. Začeli smo opažati, da se val ilegalnih prehodov povečuje, medtem pa to med uradnimi policijskimi poročili ni razvidno. Zato vas naprošamo, da nam sproti na zasebno sporočilo pošiljate kakršnekoli informacije, slike ipd. Le na tak način bomo lahko dokazali, da se Bela krajina sooča s težavami in o tem seznanimo tudi ostalo celotno prebivalstvo Slovenije. Težav namreč ni moč reševati, če ni z njimi nihče seznanjen. Vse, kar pošljete, bo objavljeno pod to objavo in bo anonimno!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine