19.6 C
Ljubljana
nedelja, 23 junija, 2024

Obrtniki in podjetniki, vprašajte svojega predsednika Branka Meha, kaj je počel na programski konferenci SD?

Obrtniki in podjetniki so ljudje, ki so neto davkoplačevalci, ki v Sloveniji še nekaj produktivnega delajo in v zasebnem sektorju ustvarjajo dodano vrednost za sodržavljane. So nekaj, kar ni skladno s centralno-plansko socialistično ideologijo, ki pod naslovom »socialna demokracija« oziroma »samozavestna Slovenija« veje iz programskih izhodišč stranke SD Dejana Židana. Zato vprašanje, kaj za vraga je na konferenci naslednikom komunistov počel predsednik OZS (Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije) Branko Meh, ni zgolj retorično.

SD je na svojem Twiter profilu objavila, da je Meh rekel: »Če dobite mandat, si želimo, da boste postavili take ministre, ki bodo imeli hrbtenico in vodili birokrate, in ne obratno. Želimo tudi, da nas rešite birokracije in sive ekonomije.«

(Slika: PrintScreen/Twitter/SD)

Lepo. Res v srce segajoče. Malodane, da potrebujemo robček, da si obrišemo solze sreče in veselja. A šalo na stran. Z odpravo birokracije ni nič narobe. Težava je le, da se je v času, ko so bili na oblasti Židanovi socialni demokrati, birokracija še bolj razbohotila. Ampak to še ni nič. Ali se Meh sploh zaveda, kakšen program ima SD? Ga je prebral, preden se pajdaši z ekstremnimi socialisti? Če bi ga, bi videl, da uresničitev tega programa pomeni uničenje najvitalnejšega dela slovenskega gospodarstva. Bo lahko obrtnikom in podjetnikom sploh pogledal v obraz, ko bodo socialisti, »če dobite mandat«, uničevali in pobirali tisto, kar so obrtniki in podjetniki ustvarili? Podmladek SD je že napovedal, da bodo vlado sestavili skupaj z Levico, če jo bodo lahko. To pomeni, da bodo ljudje v Sloveniji še bolj enaki – v revščini!

A oglejmo si, kaj je Branko Meh posredno podprl.

Obvezna udeležba delavcev pri dobičku

»Uveljavili bomo obvezno udeležbo delavcev pri dobičku,« je zapisano v programskih izhodiščih Židanove stranke.

To pomeni, da z dobičkom, ki ga ustvari, obrtnik ali podjetnik ne bo prosto razpolagal, ampak ga bo razporejala SD, stranka na oblasti.

Gospod Meh, podpirate to? Obrtniki in podjetniki, boste svojega predsednika povprašali po zdravju?

»Novi« ekonomski modeli

»Podpirali bomo investiranje v nove tehnologije in nova znanja, nove poslovne in ekonomske modele, kot so sodelo, souporaba, ekonomska demokracija,« pravijo v Židanovi SD.

To pomeni, da obrtnik ali podjetnik s svojo obrtjo ali podjetjem ne bo prosto razpolagal in posloval tako, kot si je on zamislil, ampak tako, kot si bo zamislila SD, stranka na oblasti. In, kaj neki pomeni ekonomski model »souporabe«? Ali to, da bodo Židanovi ljudje obrtnikovo obrt podjetnikovo podjetje dobili na »souporabo« za svoje posle, mogoče za svoje nore socialistične ekonomske eksperimente?

Gospod Meh, podpirate to? Obrtniki in podjetniki, boste svojega predsednika povprašali po zdravju?

Minimalna plača

»Minimalno plačo bomo redefinirali tako, da nebo samo presegla praga revščine, temveč bo vsem za pošteno opravljeno delo zagotovila pošteno plačilo, ki bo vsakomur omogočilo človeka dostojno življenje,« so v SD zapisali.

To pomeni, da bo SD obrtnika ali podjetnika dodatno obremenila, da bo še bolj posegla v povsem poslovni in dogovorni odnos med delojemalcem in delodajalcem, da bo SD, kot stranka na oblasti, določala, koliko, komu in za kaj naj obrtnik ali podjetnik plačata. Se pravi, da obrtnik ali podjetnik ne bosta imela vpliva, kako razpolagata s stroški dela, ampak bodo to zanj počeli socialisti. In ga na koncu uničili.

Gospod Meh, podpirate to? Obrtniki in podjetniki, boste svojega predsednika povprašali po zdravju?

»Okrepljeni javni sektor«

»Mladim (…) omogočili jim bomo vstop v okrepljeni javni sektor,« pravijo Židanovi.

Stranka SD je jasno zapisala, da bodo težave mladih reševali tako, da jih bodo zaposlovali v »okrepljenem javnem sektorju«. Kar pomeni, še več birokratov in parazitov na račun obrtnikov in podjetnikov, ki jih morajo prosilno plačevati.

Gospod Meh, podpirate to? Obrtniki in podjetniki, boste svojega predsednika povprašali po zdravju?

Progresivno obdavčenje

»S progresivnim sistemom obdavčenja in sistemom socialne varnosti bomo ustavili povečevanje socialnih razlik,« načrtujejo v SD.

To za obrtnika ali podjetnika pomeni le eno – dodatna obdavčitev. To pomeni redistribucijo dohodka od bogatih k revnim. To pomeni, da so v državi, kjer vlada SD, ljudje z nadpovprečnimi dohodki nezaželeni. To pomeni, da obrtnikom ali podjetnikom sporočajo, če boste več zaslužili, vam bomo več vzeli.

Gospod Meh, podpirate to? Obrtniki in podjetniki, boste svojega predsednika povprašali po zdravju?

Delovna mesta

»Odprave revščine se bomo lotili z sistemskimi ukrepi spodbujanja vključujoče gospodarske rasti, ustvarjanjem kakovostnih delovnih mest,« pravijo v SD.

Razumete? SD bo kot stranka na oblasti »ustvarjala kakovostna delovna mesta«.  Taka razmišljanja za socialiste niso nova, saj ne razumejo (ali pa nočejo razumeti), da delovna mesta ustvarjajo podjetniki in obrtniki,  da nova delovna mesta ne ustvarja država, ampak zasebna pobuda oziroma podjetniki. In tudi ni jasno, kakšna so »kakovostna« delovna mesta za razliko od »nekakovostnih«?

Sicer to za obrtnike pomeni dvoje: prvič, da bo SD dodatno zaposlovala v javnem sektorju, kar pomeni, da jih bo dodatno obdavčila; in drugič, to lahko pomeni, da se bo država vtikala v njihovo zasebno podjetniško pobudo in njim določala, kakšno delovno mesto lahko odprejo in kakšnega ne smejo.

Gospod Meh, podpirate to? Obrtniki in podjetniki, boste svojega predsednika povprašali po zdravju?

Branko Meh na konferenci SD. (Slika: PrintScreen/Facebook/SD)

Da socialisti v SD ne razumejo, da njihov program gospodarstvu prinaša izključno škodo, je razumljivo, nikakor pa ni razumljivo, da jih pri tem škodljivem početju, ki ima podlago v Marxu in Kardelju, posredno podpira predsednik OZS Branko Meh.

Socialistom vi lahko v nedogled razlagate, da cela Marxova teorija izkoriščanja temelji na popolnoma napačni teoriji vrednosti, kar je bilo dokazano, še preden je izšel drugi del Kapitala. Da Židan tega ne razume, je jasno. Kaj pa Branko Meh?

Socialistom vi lahko v nedogled razlagate, da je ekonomski izračun v socializmu nemogoč. Ne bo se jih prijelo. Da Židan tega ne razume, je jasno. Kaj pa Branko Meh?

Socialistom vi lahko v nedogled dokazujete ključno vlogo dobička pri alokaciji virov, jim pojasnite informacijsko vlogo tržnih cen in časovnih preferenc. Govorili boste v prazno. Da Židan tega ne razume, je jasno. Kaj pa Branko Meh?

Socialistom vi lahko v nedogled dokazujete, da imata pri povečanju realnih plač in blaginje ljudi ključno vlogo varčevanje in akumulacija kapitala. Da Židan tega ne razume, je jasno. Kaj pa Branko Meh?

Socialistom vi lahko v nedogled razlagate, kako se oblikujejo cene in plače ter kako povečevanje minimalne plače škoduje gospodarstvu. Nič ne bo z njimi. Da Židan tega ne razume, je jasno. Kaj pa Branko Meh?

Socialistom vi lahko v nedogled dokazujete, da kapital in delo nista v konfliktu, da dobiček ni zločin, da je razredni boj mit in da bogati niso bogati zato, ker so drugi revni. Ne bo pomagalo. Da Židan tega ne razume, je jasno. Kaj pa Branko Meh?

Zato, obrtniki in podjetniki, vprašajte vašega predsednika Branka Meha: »Kaj za vraga ste počeli na programski konferenci SD?«  Stranke, ki obrtnikom in podjetnikom povzroča škodo. In jo bo povzročila še več, če bo, Bog ne daj, vodila naslednjo vlado.

Udeležba Branka Meha na programski konferenci SD je nekaj podobnega, kot če bi Leon Rupnik tik pred koncem svetovne vojne prišel na kongres komunistične partije in komunistom dejal, če zmagajo, naj za božjo voljo odpravijo birokratske ovire, da jih bodo učinkoviteje in hitreje pometali v jame.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine