16.3 C
Ljubljana
sreda, 18 maja, 2022

Občini Ilirska Bistrica vlada odobrila dobrih 17 milijonov evrov za sanacijo vodovoda in ceste!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Prvi dan v službi po letnem dopustu me je pričakala prijetna novica. Občina Ilirska Bistrica je po desetih letih prizadevanj tudi uradno pridobila za sanacijo občinskega vodovoda in Slemenske ceste nekaj več kot 17 milijonov evrov evropskega in državnega denarja,” je veselo novico sporočil župan občine Ilirska Bistrica Emil Rojc, ki se je zahvalil vladi in ministrom za pomoč.

Župana Ilirske Bistrice in nekdanjega vidnega člana Socialnih demokratov Emila Rojca je po letnem dopustu pričakala prav prijetna novica. Po desetletju prizadevanj je občina namreč dobila odobrenih več kot 17 milijonov evrov državnih in evropskih sredstev za prenovo občinskega vodovoda in Slemenske ceste. Kot je zapisal, bo občina dodala še 3 milijone evrov za 20 milijonov vreden projekt, ki ga bodo pričeli izvajati že letos.

Rojc se je za odobritev projekta zahvalil vladi in vsem sodelujočim ministrom: ministru za okolje Andreju Vizjaku, ministru za gospodarski razvoj Zdravku Počivalšku ter ministru za razvoj in EU kohezijsko politiko Zvonetu Černaču.

Z Janševo vlado realizirali številne neuslišane dogovore
Župan Rojc je nekoč veljal za enega vidnejših članov Socialnih demokratov, vendar je večkrat poudaril, da je bilo z njihovimi ministri težko sodelovati. Kljub številnim prošnjam za projekte, je ostal neuslišan. S sedanjo vlado se je stanje popravilo, saj mu je uspelo realizirati številne dogovore, ki jih z levosredinskimi vladami nismo mogli. Tudi Borut Rojc, sin župana in občinski svetnik Ilirske Bistrice je nedavno odgovoril nekdanjemu ministru SD Jerneju Pikalu, da niso uslišali zahtev po izgradnji nove šolske telovadnice, sedanja ministrica za izobraževanje Simona Kustec pa je denar našla. Seveda tukaj ne gre samo za denar, temveč za neaktivnost in brezidejnost levice, ko je ta na oblasti.

Sorodne vsebine