23.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Občani v akciji: Podali so se v lov za migranti, ki so poskusili ugrabiti najstnika, in jih predali policiji

Piše: Peter Truden

V naselju Grobnik (severno od Reke na Hrvaškem) so migranti poskusili ugrabiti 14-letnega nogometaša NK Grobničan. Ker policija poskusa ugrabitve ni vzela resno, so stvar v svoje roke vzeli Grobničani in Armada Grobnik ter organizirali lov na ugrabitelje. Našli so jih in jih izročili policiji.

V petek zvečer se je po družbenem omrežju Facebook razširila novica o poskusu ugrabitve 15-letnega nogometaša, ki se je vračal s treninga. Na ta dogodek so javnost opozorili tudi v nogometnem klubu Grobničan.

Oče najstnika je zapisal: »V četrtek nekaj po 21. uri je mojega petnajstletnega sina, ko se je po ulici Bani vračal iz NK Grobničan, pri mostu prestregel moder kombi brez registrskih tablic (kolikor se je spomnil, je bil volkswagna). Ven so skočili štirje moški temnejše polti azijskega porekla. Eden ga je prijel za ramo, druga dva sta mu zaprla pot.«

Fant je udaril tistega, ki ga je prijel za ramo in pobegnil v gozd. »Eden od napadalcev mu je sledil, drugi pa je stekel po cesti (ulica Žeželovo selo). Uspelo mu je pobegniti in priti domov. Obveščena je bila policija. Prosim vse starše, da opozorijo svoje otroke in jih naučijo samoobrambe, saj takih dogodkov v našem relativno mirnem okolju ni pričakovati,« je opozoril Valnea Beriša.

O dogodku je poročal spletni portal Fiuman. Kot so zapisali, policija poskusa ugrabitve ni vzela resno, zato so občani Grobnika in Armada Grobnik organizirali lov za migrantskimi ugrabitelji. Kmalu so jih našli, pridržali in poklicali policijo.

Družina najstnika, ki so ga poskušali ugrabiti, se je za to zahvalila sovaščanom: »Zahvaljujemo se vsem, ki so včeraj pomagali, še posebej vsem dobrim Grobničanom in Armadi, ki so nam vrnili vero v ljudi. Hvala iz srca v imenu naše družine. Dokazali smo, da moramo držati skupaj. Poskrbimo za svoje otroke. Hvala fantje.«

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine