5.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Občani lirske Bistrice napovedujejo upor! Migranti imajo pri zdravstveni oskrbi prednost, zaradi “razkuževanja” urgence zdravniki ne morejo več normalno delati!

V občini Ilirska Bistrica ne skrivajo več svojih vsakodnevnih težav z ilegalnimi migranti, ki povzročajo velike nevšečnosti v njihovem lokalnem okolju. Zelo nezadovoljni so trenutno v Zdravstvenem domu Ilirska Bistrica, kjer morajo po vsakršni oskrbi ilegalnih migrantov razkužiti omenjeno ambulanto za 30 minut in se ne sme delati popolnoma nič. Takšnih primerov je letos veliko, to se jim dogaja najmanj enkrat na teden. “Situacija je taka, kadar policisti dobijo ilegalne migrante in je sum, da imajo kakšne bolezni ali pa ilegalni migranti zahtevajo zdravnika, jih pripeljejo v zdravstveni dom,” je kritičen Borut Rojc, predstavnik civilne iniciative Ilirska Bistrica.

 

Težave imajo tudi vozniki reševalnih vozil. V letošnjem letu je bilo kar 30 odstotkov takšnih intervencij, kjer so morali reševalno vozilo poslati na področje vasi Gumance, kjer pa ni signala in se reševalna vozila potem ne morejo odzivati v primeru nevarnosti. ” Ker je to urgentna situacija, oni nikoli ne čakajo in gredo preko vrste. Zdravnik opravi svojo delo, potem je potrebno ta prostor razkužiti in trideset minut notri ne sme biti nihče, prostor morajo prezračiti,” brez dlake na jeziku alarmantno situacijo v ilirsko-bistriškem zdravstvenem domu komentira Borut Rojc.

V lokalnem okolju Ilirske Bistrice ima zato tako občina kot tudi lokalno prebivalstvo dovolj vseh neprijetnosti in težav, ki jih povzročajo ilegalni migranti. “Po eni strani razumem, vendar to je obremenitev za naše okolje in to bi morali rešit na nek način. Vodstvo zdravstvenega doma tudi ni zadovoljno s to situacijo. Predstavniki občine so bili pred kratkim pri ministru Poklukarju in so ta problem tudi izpostavili. Mi že imamo tako ali tako že preobremenjene zdravnike v lokalnem okolju in take stvari jih še dodatno obremenjujejo,” opisuje situacije Rojc.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine