Nekdanji predsednik države na eni od svojih zadnjih voženj s svojim avtom. (Vir: zajem zaslona, Facebook)

Velika dražba za “Pahorjevo katrco” se je danes zaključila. Številni sedaj nestrpno pričakujejo razkritje višine kupnine in kupca, ki bo za slovito katrco velikodušno odprl denarnico. Iz zadnje objave, ki jo je nekdanji predsednik objavil na Instagramu, bo kupnina presegala 50 tisoč evrov – kolikor je za njo pripravljen odšteti Autobroker by Kreativni najemi. Kupnina bo nato podarjena otrokom, ki se borijo z rakom.

Da se nekaj dogaja z omenjenim Renaultom 4 oz. katrco, kot smo legendarni model poimenovali v Sloveniji, je bilo slutiti že konec januarja. “Moja katra postaja starodobnik. Postopek sploh ni tako enostaven, kar je tudi prav, starodobniki si to zaslužijo. Danes si jo je ogledal tehnični komisar, ki je bil zelo zadovoljen, no, celo navdušen. Zdaj katro čaka še homologacija, mene pa izkaznica,” je na spletnem omrežju Instagram zapisal Borut Pahor.

Kmalu za tem je sledila nova objava, v kateri je napovedal dražbo, s katero se bo od avtomobila, ki je bil med njegovo kariero nekakšen zaščitni znak, poslovil. “Podarjam katro (Renault 4 GTL, l. 1991). Kupnino pa bom podaril otrokom, ki se borijo z rakom. O vseh podrobnostih vas bom obvestil v naslednjih dneh,” je zapisal na spletu.

Pahor se je v dobrodelne namene odločil ločiti od slovite katrce. (Vir: zajem zaslona, Facebook)

Dražitelji niso dolgo oklevali. Prva ponudba je znašala 15 tisoč evrov, kolikor je ponudil dražitelj Tomaž Žniderčič iz Bilja, nato pa so začele ponudbe naglo rasti. Že takoj naslednja je bila v višini 20 tisoč evrov, nato 27 tisoč evrov, vse do 60 tisoč evrov, nakar so nekateri dražitelji odstopili, tako da je videti, da se bo cena ustavila nekje pri 50 tisoč evrih.

Znana je zadnja višina kupnine. (Vir: zajem zaslona, Facebook)

Kakšna bo končna cena avta še ni znano. Izkupiček bo nekdanji predsednik razkril na spletu, danes 15. 2. ob 17. uri!