6.3 C
Ljubljana
četrtek, 29 februarja, 2024

Novogoriški Hit financira intimnega prijatelja predsednice SDH Lidie Glavina!

Se obeta nadaljevanje afere Hit, ki letos beleži 25-letnico? Spletni portal Požareport namreč poroča o poslih z državnim premoženjem, ki potekajo na relaciji med Hitom in Cerarjevo vlado.

 

Bojan Požar namreč piše, da je s Hitovim denarjem dobro poskrbljeno za spremljevalca osebe, ki jo dobro poznamo – to je Lidia Glavina, skrivnostna predsednica Slovenskega državnega holdinga, sicer pa zamejska Slovenka, o kateri kroži precej govoric o njenem političnem pedigreju. »Vodstvo Hita, igralniškega giganta iz Nove Gorice, ki ga upravlja Slovenski državni holding, je očitno poskrbelo tudi za Liviana Stefanija, slovenski javnosti neznanega podjetnika iz Italije, natančneje iz Trsta. Državno podjetje Hit in Stefani sta namreč podpisala posebno pogodbo o posredovanju (trženju) individualnih gostov v Hitovih igralnicah (faksimile prvega in zadnjega dela pogodbe objavljamo na koncu članka), po kateri Stefaniju pripada 500 evrov mesečnega pavšala, plus denarna nagrada za vsakega posameznega gosta, ki ga pripelje v eno od Hitovih igralnic. Toda naši viri iz Hita pravijo, da “Stefanijevih gostov” ni od nikoder, pavšali pa se izplačujejo!« piše Požar.

Torej, po kakšni logiki je omenjeni podjetnik iz Trsta plačevan s pavšalom, če slučajno ne bi bil zasebni spremljevalec predsednice SDH? Kot poroča Požareport, je Stefani sicer direktor in lastnik podjetja Made, ki ima sedež v zidanici v Šmarjah nad Koprom, slednja pa je v lasti družine Lidie Glavina. Podjetje Made je bilo ustanovljeno 1. februarja letos, dva tedna prej, preden se je prijavilo na razpis za triletno dobavo biorazgradljivih gospodinjskih vrečk, ki ga je 18. februarja razpisalo Komunalno podjetje Marjetica, takrat še pod vodstvom razvpitega Gašparja Gašparja Mišiča, še piše Požareport. »Ta razpis so kasneje sumljivo podaljšali, in ravno med spornim podaljškom razpisa se je na razpis prijavilo novoustanovljeno podjetje Liviana Sefanija.« Kasneje pa je koprski župan Boris Popovič zamenjal Mišiča, Stefani pa je na pogajanjih izvisel. A očitno bo dobil še eno priložnost.

No, Požareport poroča, da je Stefani zanikal svojo povezanost z Lidio Glavina, čeprav sta se skupaj pojavila na sprejemu Britansko-slovenske gospodarske zbornice prvega februarja letos. Pogodba med Hitom in Stefanijem pa vsebuje še eno zanimivo podrobnost, saj jo je v imenu Hita podpisal Tevž Korent, član uprave Hita od aprila 2017, osebni prijatelj premierja v odstopu Mira Cerarja in tudi osebni tekaški trener Damjana Beliča, predsednika nadzornega sveta SDH.

Krog je torej sklenjen, očitno se afera Hit nadaljuje…

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine