2.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Novo opustošenje migrantov nedaleč od Zilj ob Kolpi: Vaščani v strahu, bodo za senikom na vrsti njihovi domovi?

Prebivalce Zilj nad reko Kolpo je presenetilo opustošenje, ki so ga zgolj 15 minut hoje stran od vasi za sabo pustili ilegalni migranti. Ti so namreč skušali zažgati senik, polomili klopi in pustili za sabo vse razmetano in onesnaženo.

Nekoč mesto za druženje s prijatelji in sprostitev med vikendi je po obisku ilegalnih migrantov ostalo zgolj spomin. “Tast ga z veseljem, odkar ga je podedoval, ureja in vzdržuje za naslednje rodove,” je o uničenem seniku nedaleč od Zilj na Facebooku zapisala Barbara Balkovec“žal pa je očitno v današnjih časih škoda karkoli urejati, saj begunci to spretno uničijo.”

“Razumeli bi, da so se skrili pred dežjem, tudi to, da so se usedli, pojedli, popili, naspali … Ampak zakaj je treba vse uničiti?” se je spraševala Balkovčeva.

Ilegalni migranti so namreč za seboj pustili vse uničeno: polomljene klopi in mize, vse razmetano, raztresene pločevinke, plastiko, prazne pločevinke, cigarete in celo “človeške iztrebke”, ki ležijo povsod okoli. Čeprav so tudi kurili sredi senika, jim tega ni uspelo zažgati.

“Toliko o tem, da ni beguncev v Beli krajini oziroma da so to ‘ubogi’ fanti, ki iščejo boljše življenje …” je zapisala Balkovčeva, ki se sprašuje, da če to sedaj migranti počnejo po senikih nedaleč od vasi, kako dolgo bo trajalo, preden se bo to začelo delati po njihovih domovih?

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine