-0.8 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Novinarski kolegi in “borci za svobodo” sprožili napad na kolegico Vido Petrovčič

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Na novinarko in tudi njene najbližje se je zaradi govoric, da bo prevzela vodenje Studia City, usul plaz žaljivk in verbalnih napadov. Vodstvo RTV Slovenija najostreje obsoja tovrstna ravnanja. Vida Petrovčič namreč ne bo vodila Studia City.

Družbenopolitični delavci, ki imajo sicer polna usta besed o spoštovanju novinarske avtonomije, so ob novici, da se je radikalnemu voditelju Marcelu Štefančiču iztekla pogodba za vodenje oddaje, brutalno napadli dolgoletno novinarko, voditeljico in urednico Vido Petrovčič. Njihovemu stampedu so se pridružili tudi drugi.

Vodstvo RTV Slovenija najostreje obsoja napade proti dolgoletni novinarki, komentatorki in urednici Vidi Petrovčič, na katero se je včeraj, ko je zaokrožila govorica, da naj bi vodila oddajo Studio City, usul plaz žaljivk, posmehovanja, javnega diskreditranja in verbalnih napadov. “Še posebej obsojanja vredno in zaskrbljujoče je, da so groženj in pritiskov deležni tudi njeni najbližji,” so opozorili na RTV.

Levica ne dopušča različnosti pogledov na RTV, spušča se v diskreditacije
Zdrava demokratična družba mora po njihovem dopuščati različnost mnenj, pogledov, stališč in prepričanj. Nestrinjanja so naravni del medsebojne komunikacije. A ohraniti je treba kulturno raven dialoga in ostati senzibilen na nevarne odklone, ki bi lahko ogrozili varnost posameznika. Vsaka javna beseda ima svojo moč in neodgovorno je, če se ta moč zlorabi za blatenje in zasmehovanje. “RTV Slovenija bo uporabila vsa pravna sredstva, da zaščiti zaposlene. Vsakršna grožnja z nasiljem bo nemudoma prijavljena pristojnim organom,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

Tako pa je na svojem Facebook profilu s svojo novinarsko kolegico obračunala Eugenija Carl:

Opis ni na voljo

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine