-0.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 decembra, 2021

Novinar Karba z zapisom razgalil, kako deluje politika diskvalifikacij: Najprej se vzpostavi iniciativo, nato pa se prek nje vrši pritisk!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Nekdanji novinar Dela in Dnevnika Dejan Karba je s svojim zapisom, namenjenem prijatelju, dodobra razkril, kako deluje slovenska politika. Ko ti gre nekdo na živce, ker seveda ni “tvoj”, se ga diskvalificira na prefinjen in zvit način. Najprej se vzpostavi neko iniciativo, katere delovanje je “povsem naključno”, osredotočeno na točno določenega posameznika, nato pa se prične na takšen in drugačen način nanj sistematično vršiti pritisk.

Nekdanji kandidat za župana na listi SD Dejan Karba je s svojim prijateljem diskutiral glede načina diskvalifikacije vodje poslanske skupine DeSUS Franca Jurše. Predlagal mu je namreč vzpostavitev prleške iniciative, katere smoter bi bil jasen – usmerjen v blatenje poslanca, ki si je nedavno ob obrazložitvi glasu za izvolitev ministra za digitalizacijo Marka Borisa Andrijaniča drznil spregovoriti o pritiskih, ki jih je deležen s strani opozicijskih strank.

“A obstaja kakšna možnost, da se naredi kakšna prleška iniciativa za odvzem prleške pripadnosti, pustiva ob strani Štuheca, ki ni jeziček na tehnični, je pa bolan jezik, da se sproži v javnost vsaj informacija oz. iniciativa za razmišljanje in javni diskvalifikacijo. Hvala in lep pozdrav Mitja. P.S. Govorim o Jurši,” je Karba izpostavil v zapisu, ki je bil namenjen njegovemu prijatelju.

Jurša javno razkril, kako opozicija vrši pritiske
Glede na to, da opozicija rada blati vlado in naokrog širi dezinformacije, češ kako naj bi v državi vladala diktatura, v kateri se vrši izjemen pritisk na medije in novinarje, ta očitno ne zmore prenesti, ko si nekdo drzne reči bobu bob. Jurša je v obrazložitvi svojega glasu, ki je bil odločilen pri izvolitvi novega ministra za digitalizacijo, razkril, da bo za ministra glasoval, ker je s strani leve opozicije deležen pritiskov. “Par dni osebno doživljam strašne pritiske, kako bom glasoval. Pritiski prihajajo iz vseh koncev. Enostavno jih je zelo težko prenašati. Postavljajo se nam kontrolorji glasovanja. Najbolj kar me boli je, da mi nekdo zatrjuje, da se “dealam”, da se odpelje v predal eni zakon, da se odpelje drugi zakon in da potem bom glasoval za kandidata za ministra. Vse to je velika laž,” je bil jasen Jurša in dodal, da bo zaradi tega glasoval za. V poduk opoziciji je še pristavil, da če si želijo, da kdaj glasuje za njihove predloge, ki so dobri, naj ga raje pustijo pri miru.

Vir: Twitter

Povsem jasno tako je, čemu je Jurša trenutno trn v peti marsikoga iz opozicije, vajene oblasti. Drznil si je namreč razgaliti nekaj, kar je v nasprotju z zgodbo, ki je prodaja opozicija in njej podrejeni mediji. Ker pa je znano, da si je Karba v preteklosti izmislil zgodbo, da ima kardinal Franc Rode nezakonskega sina, lagal pa je tudi o smrti sina Janeza Janše, ne čudi, da se vpleta v tovrstne pokvarjene spletke, katerih cilj je, da se čim več ljudi prepriča o resnici, ki je po meri tistega, ki diskreditacijo usmerja.

Zanimivo je, da je Karbo tik pred iztekom ministrskega mandata tedanji minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo za nedoločen čas zaposlil na ministrstvu za izobraževanje. Najbrž mu ni pri tem škodilo, da je naklonjen stranki SD in je na njihovi listi celo kandidiral za župana Ljutomera. Z razkritji, kot je ta, postaja vedno bolj jasno, kako si glavni akterji, ki hlepijo po oblasti, pomagajo pri diskreditaciji političnih nasprotnikov. Z zvestimi in pripadnimi kadri. V primeru, da do razkritja pride, njihovo ime ni ravno neposredno izpostavljeno in se vse skupaj pomete pod preprogo.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine