10.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Novi dokazi o spornem delovanju celjskega sodišča ter njegovi predsednici Petri Giacomelli! Njena poznanstva vodijo vse do poslanca SD Matjaža Hana!

Objavljamo ekskluzivni primer pristranskosti okrožnega sodišča v Celju, kjer je predsednica Petra Giacomelli. Ta naj bi dala ukaz, da se primer prisilne poravnave treh podjetij proti Papirnici Radeče preda ustavnemu sodišču in tako zadrži izvršitev, medtem ko je v drugem podobnem primeru sodišče odločilo povsem drugače. Predsednica Giacomellijeva naj bi bila tudi znanka poslanca SD Matjaža Hana, Radeče pa so njegov rodni kraj. 

 

V uredništvo Nova24TV smo prejeli nove dokumente, ki na celjsko okrožno sodišče dodatno mečejo slabo luč. Ta ima že tako slab ugled zaradi strašanskih zamud in napak pri pregonu ene največjih korupcijskih afer pri nas, TEŠ 6, odmrznitve premoženja tranzicijskega odvetnika Mira Senice, obsodbe Janeza Janše na pogojno zaporno kazen zaradi banalnega tvita, čeprav se porotnika nista niti izjasnila o njegovi krivdi …

Tokrat smo dobili v roke dva sodna sklepa gospodarskega oddelka okrožnega sodišča v Celju, gre za tako imenovano prisilno poravnavo na predlog upnikov, ki pa imata diametralno nasprotni odločitvi.

Dva primera, dve povsem drugačni odločitvi
V prvem primeru so 9. marca 2017 predlog prisilne poravnave proti dolžniku Radeče Papir Nova d.o.o. vložile tri družbe: Interexpo Skupina, Strelski Gaj in Strelski Klub Central, vendar je sodišče ocenilo, da je zakonska ureditev instituta upniške prisilne poravnave neskladna z ustavo, saj naj bi ta zagotavljala nesorazmeren in nedopusten poseg v dolžnikov pravni položaj, zato so s sklepom postopek ustavili z zahtevo za oceno ustavnosti, dokler ne odloči ustavno sodišče. Upnik tako že dve leti trpi večjo gospodarsko in poslovno škodo.

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine