15.2 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

(VIDEO) Novi dokazi, da bi se moral predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez v zadevi Kangler izločiti!

V povezavi z ustavnim sodnikom Matejem Accettom, ki se je zaradi povezav s stranko SMC znašel v hudem navzkrižju interesov, bi človek pričakoval, da bo predsednik Ustavnega sodišča RS Rajko Knez ustrezno reagiral in razrešil Accetta. Reakcija Kneza pa niti ni toliko nenavadna glede na to, da je sam sodeloval pri tako imenovanem “rezultatskem sojenju”, kjer ni pomembna pravna argumentacija, ampak le cilj.

V primeru glasovanja o ustavnosti preiskovalne komisije v zadevi Franc Kangler se ta namreč ni izločil, kljub temu, da pozna kar dva preiskovanca v primeru, saj je bil njegov glas nujen za prepoved preiskovalne komisije. Glede na to, da so v drugem primeru Kneza zaradi poznanstva istega preiskovanca izločili, je več kot jasno, da na ustavnem sodišču vladajo dvojna merila in nedoslednost. Sedaj pa imamo nove dokaze, ki dodatno potrjujejo, da bi se Knez v vsakem primeru moral izločiti – policija se je namreč lotila Kanglerja zaradi njegovih poznanstev na Pravni fakulteti v Mariboru, ko je bil dekan fakultete ravno sedanji predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez! Več kot očitno je, da bi se moral (če ne že zaradi poznanstva s Karakašom) pa zaradi tesnega sodelovanja s Kanglerjem Knez izločiti!

To je poudaril tudi Franc Kangler, ki je na svoj Twitter objavil dokaze, ko ga je policija preganjala zaradi tega, ker je pomagal Pravni fakulteti v Mariboru – v tistem času je bil ravno Rajko Knez dekan Pravne fakultete. “A je izločitveni razlog, če si tesno sodeloval?” je sarkastično zapisal Kangler.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine