17.1 C
Ljubljana
nedelja, 28 maja, 2023

Nova24TV razmišlja, da bi zaradi varnosti novinarjev in snemalcev umaknila logotipe z njihovih kamer in avtomobilov! Boris Tomašič: Varnost novinarjev in snemalcev je naša prednostna naloga

»Razmišljamo, da z naših avtomobilov, kamer in drugih tehničnih pripomočkov umaknemo logotipe Nova24TV, saj smo že večkrat bili tarča verbalnih, zdaj tudi fizičnih napadov. Varnost naših novinarjev inj snemalcev je vendarle na prvem mestu,« je po včerajšnjem napadu Zlatana Čordića na snemalca (TUKAJ) dejal direktor Nova24TV Boris Tomašič.

Zaradi napadov in nadlegovanja je bila nedavno prisiljena svoje logotipe umakniti tudi nizozemska NOS, kar je obsodilo tudi Evropska zveza novinarjev (EFJ).

Glavni urednik NOS Marcel Gelauff je to opisal kot poraz ne samo za NOS, ampak tudi za novinarstvo. A po njegovem je varnost novinarjev vendarle na prvem mestu. S tem se strinja tudi direktorica Evropske zveze novinarjev pravi Renate Schroeder.

Podobno razmišlja Tomašič. »Naši novinarji in snemalci so vse bolj ogroženi, njihova varnost je naša prednostna naloga,« pravi direktor Nova24TV, kjer bodo odločitev po temeljitem premisleku sprejeli v prihodnjih dneh.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine