9.3 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Nova začasna predsednica DeSUS Brigita Čokl že disciplinira strankine poslance, ki se po njeno obnašajo, kot da so še vedno v vladni koaliciji

Piše: C.R.

Brigita Čokl, ki do kongresa začasno vodi DeSUS, je v pismu članom stranke zapisala, da je podpora poslancev DuSUS koalicijskemu zakonu o vodah vredna obsojanja. Kot je dejala za Kanal A, želi do kongresa stranko poenotiti in ji vrniti moralno-etični kodeks. Pričakuje, da bodo s poslanci stranke sedli za skupno mizo in si nalili čistega vina.

Čoklova je v pismu, ki ga je po poročanju televizije poslala prvi dan svoje funkcije, zapisala, da so za trenutno razklanost stranke kriva “dejanja glavnih akterjev”. Moti jo tudi dejstvo, da je splošna politična situacija privedla do razkola na leve in desne. Pozvala je k odločanju za blaginjo ljudi, ne politične elite, poroča STA.

Po njeni oceni je neprimerno in obsojanja vredno, da poslanci DeSUS zaradi lastnih računic glasujejo proti stališčem stranke.

“Poslanci nočejo dojeti, da smo prestopili v opozicijo. Poslanci so osvojili neko svojo držo, ki je zagotovo podkrepljena s strani vodilne stranke. Glede na to, da pa so naši poslanci izrazili, da ne mislijo več nastopati na naslednjih volitvah, je jasno, da želijo obdržati svoj mandat,” je dejala za Kanal A.

Po poročanju televizije poslanci vse očitke zavračajo in zatrjujejo, da delujejo v skladu z držo zmerne opozicije. Čoklova medtem pričakuje, da bodo sedli za skupno mizo in si nalili čistega vina.

Jasno je torej, da je sedaj DeSUS popolnoma pod nadzorom starih sil.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine