11 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

NOVA POT: Migranti sedaj vdirajo v Slovenijo tudi v Prekmurju

Medtem ko nam vsakodnevno javljajo o prijetih nezakonitih migrantih na področju policijske uprave (PU) Novo mesto, ne izostajajo niti s področja PU Koper, pa so sedaj o nezakonitih prestopih meje začeli poročati še s področja PU Murske Sobote. Očitno se obuja “stara” migrantska pot iz leta 2015 …

Da je tako rekoč pred vrati Slovenije med 45 tisoč in 60 tisoč migrantov, je potrdil celo državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic, na nov migrantski val in s tem povezano krizo pa se že pripravljajo tudi v Avstriji. Da se bliža nova katastrofa, ki potuje preko Turčije v Grčijo, nato na Balkan in nazadnje v Slovenijo, od koder bodo poskušali nezakoniti migranti vstopiti v Avstrijo, pa se zaveda tudi avstrijski notranji minister Herbert Kickl, ki je že urgiral in poklical notranje ministre držav, skozi katere prihaja nov migrantski cunami. Poklical je tudi že slovensko ministrico Vesno Györkös Žnidar in jo opozoril na poslabševanje migracijskih razmer na Zahodnem Balkanu in na določeno stopnjo organiziranosti ilegalnega prehajanja meje, je pred tednom dni poročala sta. Ključni izziv je torej zaščita zunanjih meja Evropske unije.

Ujamejo jih samo 10 odstotkov
So pa začeli o nedovoljenih prehodih meje redno poročati tudi s PU Murska Sobota. Očitno je, da so migranti ugotovili, da je pot do Avstrije preko Slovenije mnogo hitrejša, če vstopijo v našo državo ravno na področju Prekmurja. Tako so policisti tamkajšnje uprave samo v nedeljo, ko so potekale državnozborske volitve, prijeli tri nezakonite migrante, ki so na nedovoljen način prišli v Republiko Slovenijo. Naj ob tem spomnimo na besede dr. Boža Predaliča, ki je nedavno v oddaji Aktualno na Nova24tv povedal: “Zavedati se moramo, da policija prestreže cca. 10 odstotkov teh migrantov, vse ostalo gre preko Slovenije. Številka se enormno povečuje.”

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine