23.7 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Nova poslanska skupina! Ustanavljajo jo poslanci Zorčič, Sluga in Lep, k sebi vabijo tudi Rajića!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da znotraj državnega zbora nastaja nova poslanska skupina – sestavljali bi jo poslanci Igor Zorčič (SMC), Janja Sluga (SMC) ter Jurij Lep (DeSUS). Vanjo vabijo tudi Branislava Rajića (SMC). 

Že nekaj časa se je po hodnikih državnega zbora govorilo, da nekateri poslanci – predvsem iz DeSUS ter SMC – snujejo novo poslansko skupino. Tokrat smo dobili potrjene informacije, da jo ustanavljajo predsednik državnega zbora Igor Zorčič, vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga ter Jurij Lep. Vanjo vabijo tudi poslanca SMC Branislava Rajića, ki je menda še neodločen, čeprav je po seji sveta SMC vztrajal, da ima predsednik Zdravko Počivalšek enotno podporo poslancev.

Da je v SMC napeto, je znano že po zadnji seji sveta SMC, ko manjši del stranke ni zmogel zamenjati predsednika Zdravka Počivalška, svoje nezadovoljstvo pa je Zorčič javno izrazil v včerajšnji oddaji Politično pri Tanji Gobec. Poslanec Jurij Lep pa je bil edini v DeSUS, ki je podpiral propadlega Karla Erjavca. Za ustanovitev poslanske skupine so potrebni trije poslanci.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine