26.1 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Nova poslanka SDS Lidija Ivanuša za Demokracijo: Dobila sem občutek, da sem postala del velike družine, ki jo druži želja po udejanjanju osamosvojitvenih sanj!

Pogovarjali smo se z novo poslanko Slovenske demokratske stranke Lidijo Ivanuša. Konec lanskega leta je zaradi nenačelnosti in brezsramnega političnega trgovanja predsednika SNS Zmaga Jelinčiča izstopila iz poslanske skupine SNS in se pridružila poslanski skupini Slovenske demokratske stranke.

V petek, 20. decembra, ste slovensko javnost presenetili z izstopom iz poslanske skupine SNS v poslansko skupino SDS. Domnevam, da ste o tem že kar nekaj časa razmišljali.

Seveda sem o tem razmišljala že dlje časa, takšna odločitev ne more dozoreti čez noč. Predvsem me je skrbel odziv ljudi, saj se zavedam, da so me izvolili z določenimi pričakovanji in zaupanjem. A na koncu sem ugotovila, da moram to potezo narediti prav zaradi njihovega zaupanja. Programa in načel, zaradi katerih so me izvolili, namreč ne bi mogla izvajati v okviru prejšnje stranke.

V izstopni izjavi ste zapisali, da ravnanja »Slovenske nacionalne stranke v zadnjem času ne odražajo ciljev in vrednot, ki so zapisane v programskih dokumentih stranke in zaradi katerih sem se odločila za aktivno politično udejstvovanje«. Kaj konkretno vas je zmotilo?

Podpiranje migrantske politike, promigrantskega in neinvesticijskega proračuna, glasovanje proti dvigu povprečnin – to niso dejanja, ki bi jih osebno lahko podprla. Pričakovala bi, da jih tudi SNS ne bo. Žal je zmagala politična preračunljivost …

Verjetno je težko glasovati v nasprotju s svojimi načeli?

Ja, res je! Ni lahko in boli. Razočaranje, ogorčenje, žalost ljudi. Očitki, da smo se prodali … Ne morem in nočem delati na način, da ljudem ne bi mogla pogledati v oči.

In verjetno je težko podpirati vlado, ki ni sposobna zavarovati naše južne meje pred nezakonitimi migranti?

Ne vem, ali se naša vlada zaveda, kaj nas čaka v prihodnosti, kako bodo živeli naši otroci in kdo jim bo vladal čez 40 let!

Spuščanje ali celo uvažanje ilegalnih migrantov v našo državo je ena najbolj spornih in lahko bi rekla zločinskih dejanj, ki se dogajajo v naši preljubi deželi. A denar je sveta vladar. Toda denar danes je, jutri ga ni, pojutrišnjem pa ti nič več ne pomeni, če nimaš več svobode zaradi tuje oblasti v lastni državi. Imam občutek, da naša vlada Slovenijo prodaja za počen groš.

Celoten intervju preberite v reviji Demokracija!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine