8.2 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

Nova manipulacija tednika Mladina! Generaciji identitete poslali vprašanja, a z odgovori niso bili zadovoljni, ker v njih niso zaznali rasizma!

Očitno se praksa izkrivljenega poročanja in manipulacij v zvezi z Generacijo identitete nadaljuje. Njeni predstavniki so nas obvestili, da jim je novinar Mladine Jure Trampuš poslal 19 provokativnih vprašanj o identitarnem gibanju ter pogledih pripadnikov gibanja na politiko in svet na splošno.

 

Kot opozarjajo, je Trampuž očitno pričakoval, da na vprašanja ne bodo odgovorili, ali pa da bomo s svojimi odgovori prikazali »fašistično-ksenofobno-homofobno« plat Generacije identitete. Vendar pa se je zgodilo obratno: »S svojimi odgovori smo ga tako presenetili, da z njimi ni bil zadovoljen, ker niso bili ‘ekstremistični’,« so nam sporočili iz Generacije identitete, ki so nam poslali tudi vprašanja ter odgovore nanje. Kot pravijo, se Slovencem se želimo prikazati v takšni luči, kot so, in ne v takšni, kot jih prikazujejo v reviji Mladina.

Kot so nam še sporočili, je Trampuž priznal, da je krivda za zmanipulirano besedilo v Mladini sicer delno tudi na njegovi strani, a ker je intervju pisen, naj bi bilo v odgovorih preveč teoretiziranja, tudi ponavljanja osnovnih konceptov, intervju pa da ni napisan kot oblika pogovora, zato je “težje berljiv”. Kot je priznal, je posegel v besedilo, skrajšal tisto, kar se mu je zdelo manj pomembno, ter dodal še nekaj podvprašanj. No, glavni namen pa je bil očitno ta, da bi Generacijo identitete zalotili s »spuščenimi hlačami«, torej da bi priznali in dokazali svoj domnevni rasizem.

Izvirno (!) besedilo intervjuja si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine