10.9 C
Ljubljana
torek, 27 septembra, 2022

Nova manipulacija tednika Mladina! Generaciji identitete poslali vprašanja, a z odgovori niso bili zadovoljni, ker v njih niso zaznali rasizma!

Očitno se praksa izkrivljenega poročanja in manipulacij v zvezi z Generacijo identitete nadaljuje. Njeni predstavniki so nas obvestili, da jim je novinar Mladine Jure Trampuš poslal 19 provokativnih vprašanj o identitarnem gibanju ter pogledih pripadnikov gibanja na politiko in svet na splošno.

 

Kot opozarjajo, je Trampuž očitno pričakoval, da na vprašanja ne bodo odgovorili, ali pa da bomo s svojimi odgovori prikazali »fašistično-ksenofobno-homofobno« plat Generacije identitete. Vendar pa se je zgodilo obratno: »S svojimi odgovori smo ga tako presenetili, da z njimi ni bil zadovoljen, ker niso bili ‘ekstremistični’,« so nam sporočili iz Generacije identitete, ki so nam poslali tudi vprašanja ter odgovore nanje. Kot pravijo, se Slovencem se želimo prikazati v takšni luči, kot so, in ne v takšni, kot jih prikazujejo v reviji Mladina.

Kot so nam še sporočili, je Trampuž priznal, da je krivda za zmanipulirano besedilo v Mladini sicer delno tudi na njegovi strani, a ker je intervju pisen, naj bi bilo v odgovorih preveč teoretiziranja, tudi ponavljanja osnovnih konceptov, intervju pa da ni napisan kot oblika pogovora, zato je “težje berljiv”. Kot je priznal, je posegel v besedilo, skrajšal tisto, kar se mu je zdelo manj pomembno, ter dodal še nekaj podvprašanj. No, glavni namen pa je bil očitno ta, da bi Generacijo identitete zalotili s »spuščenimi hlačami«, torej da bi priznali in dokazali svoj domnevni rasizem.

Izvirno (!) besedilo intervjuja si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine