-0.8 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Nova anketa Ninamedia: Ljudmila Novak je boljša od Novaka Djokovića

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Ninamedia še šesti mesec zapored kaže, kako naj bi bila evropska poslanka Ljudmila Novak najbolj priljubljena politična osebnost. Celo pred predsednikom republike Borutom Pahorjem, ki je večino časa kraljeval na tovrstnih lestvicah. Glede na to, da se na peto mesto uvršča celo evropski poslanec Milan Brglez, je jasno, da anketa nima kaj veliko skupnega z realnostjo. Z delom evropskih poslancev namreč večina ni seznanjena. Sodeč po nedavnem odzivu Novakove je mogoče sklepati, da Novakova v realnost ankete verjame. Po odzivih sodeč, se večina ne strinja z rezultati ankete, najbolj zgovoren pa je komentar Jureta Zorčiča, “Nina Mediana: Ljudmila je boljša od Djokovića…dlje je na vrhu…”.

“”Kdor visoko leta, nizko pade,” pravi znani slovenski pregovor. Sama pa k temu želim dodati še zavedanje, da je vsake zgodbe enkrat tudi konec. Kljub temu, da hvaljenje v politiki nikoli ni dobro, saj zlahka lahko nastane vtis samovšečnosti, pa ob novici, da sem kot krščanska demokratka že šesti mesec zapored najbolj priljubljena politična osebnost v državi, ne morem ostati ravnodušna”, je evropska poslanka Ljudmila Novak zapisala v nedavnem odzivu na rezultate ankete.

Tega rezultata po besedah Novakove ne bi bilo brez zaupanja v njeno najožjo ekipo in brez podpore njene družine. “Če kaj, potem je v politiki najtežje ostati zvest samemu sebi. Svojim prepričanjem in svojim vrednotam. Ne glede na moč in zvrst vsakodnevnega pritiska. Menim, da bi to morala biti tudi temeljna odgovornost vsakega človeka v politiki. Hvala vsem vam, ki ste to odgovornost v meni prepoznali,” je še zapisala v svojem odzivu.

Vir: Facebook / Ljudmila Novak

Odzivi, ki so se usuli, so več kot zgovorni
V rezultate tovrstnih anket, ko se na prvo mesto postavi evropskega poslanca, o delu katerega večina ne ve popolnoma nič, verjame le redkokdo. Temu pritrjujejo odzivi sledilcev Novakove, ki so med drugim zapisali naslednje: “Gospa, tole so pač naštimani rezultati. Da ne boste preveč častili na ta račun”; “Saj niste. Brez skrbi torej.”; “Samo nihče drug tega ne opazi, razen vi sami, žalostno!”; “Pravljice za demokratične telebane.”; “In vi to verjamete? No, živ dokaz, da nikoli niste razumeli zakaj se gre. O marijasveta kam smo prišli.”; “S pomočjo levih botrov”; “Ne vse verjet lažnivim anketam…”.

Med odzivi je nedvomno najbolj zgovoren komentar Jureta Zorčiča, podjetnika in nekdanjega novinarja, ki je zapisal naslednje: “Nina Mediana: Ljudmila je boljša od Djokovića…dlje je na vrhu…” Kakorkoli, Novakova očitno rezultatom ankete verjame. V intervjuju februarja letos je za Svet24 sicer dejala, da se osredotoča na delo evropske poslanke in da osebno nima želje, da vnovič kandidira za predsednico republike, saj želi končati svoj mandat. “Sem pa ljudem, ki želijo, da kandidiram, obljubila, da o vsem, preden dokončno rečem ne, še enkrat dobro premislim,” je zatrdila. Morda bodo Novakovo rezultati prepričali, da se vendarle odloči za kandidaturo. 

 

Vse odkar je tretja vlada Janeza Janše prevzela vodenje države, Novakova ne skopari s kritikami na račun te. Ker ta ne zmore skriti svojega “navdušenja” nad premierjem Janezom Janšo, po eni strani niti ne čudi, čemu jo redno uvrščajo na vrh lestvice najbolj priljubljenih politikov v državi. Pahor, ki se je tradicionalno uvrščal na prvo mesto, se za razliko od nje in večine drugih zaveda, da večno prepiranje in polariziranje okrog vsega ni tisto, kar koristi državi kot celoti. Zaveda pa se tudi, da je predsednik vseh državljanov, ne samo tistih, ki se uvrščajo na levi pol. Poraja se vprašanje, kdo na koncu dneva kupi zgodbo, da je Novakova najbolj priljubljen politični obraz v Sloveniji. Že če bi šli po ulici in mimoidoče povprašali, koga bolj poznajo, njo ali Pahorja, bi bilo kaj kmalu jasno, da je namen anket zavajanje.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine