19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Nov zdrs RTV poročanja: Ne vedo niti, kateri politični struji je pripadal nacizem

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

“Nemški nacizem v prvi polovici preteklega stoletja je bil izrazito LEVO usmerjena stranka (izrazito nasprotna meščanskemu in kmečkemu prebivalstvu). Njen uradni in ves čas veljaven naziv je bil: ‘Narodna socialistična nemška delavska stranka – NSNDS’,” je v svojem 139. zapisu poudaril Ingo Paš, ki se je odzval na poročanje RTV, kjer so o nacizmu govorili kot o desni politični usmeritvi.

Nekdanji odvetnik in minister osamosvojitvene vlade Ingo Paš, sicer vnuk pesnice Lili Novy, ki se je med vojno rodil v Berlinu, je večkrat kritičen do naše javne televizije. Zaradi pisma, ki ga je napisal voditeljici Tarče Eriki Žnidaršič, je s Policijske postaje Ljubljana Center celo prejel vabilo na zaslišanje. Zaslišan je bil kot osumljenec za storitev kaznivega dejanja groženj, ki naj bi jih navedel v pismu. Sam sicer domneva, da gre najverjetneje za zapis z naslovom “Človek se vedno uči”, ki ga je objavil na Facebooku. A omenjene ustrahovalne metode mu ne preprečijo, da ne bi še naprej opozarjal na zgrešeno poročanje RTV-ja, kadar ga opazi. Tokrat je opozoril na poročanje novinarke, ki je 4. avgusta na poročilih TV SLO – “kot že nič koliko krat doslej” – govorila o nacizmu kot desni (tj. tradicionalno ljudski, krščanski) politični usmeritvi, za katero Paš upa, da je razumljena kot sprevržena skrajna varianta.

“To, da že vsa pretekla desetletja lažno, politično propagandno poniževanje tega tradicionalnega meščanskega in kmečkega političnega pola (nasproti ‘naprednemu’ delavskemu oziroma proletarskemu in ‘brezrazredno’ opredeljenemu revolucionarnemu) še vedno tiči v glavah dosedanjih komunističnih veljakov v Sloveniji in njihovih današnjih duhovnih potomcev, je sramota, ki pa jo lahko vsaj razumemo,” je pripomnil Paš v svojem zapisu, ob tem pa poudaril, da je popolnoma nedoumljiva sramota, ko sredi leta 2021 v samostojni Sloveniji, ki se je podala na pot parlamentarne demokracije že pred tremi desetletji in sedaj že drugič predseduje celotni Evropski uniji, to lažno propagandno etiketiranje političnih strank brez vseh zadržkov javno izvaja osrednji TV medij, ki smo ga – edinega – prisiljeni bogato plačevati vsi državljani. Ob takšni – očitno uredniško politično namerni – usmeritvi TV Slovenija je dobesedno perverzno (vredno nacistične ali komunistične zločinske politike), da moramo vsi gledalci katerega koli TV programa v Sloveniji (ne le TV Slovenija) plačevati za to njeno perverzno politično propagando t. i. TV prispevek ali naročnino. “Njeno očitno levo – ne tradicionalno, ampak sprevrženo – politično usmerjenost javno in odločno zavračam in protestiram, da moram zanjo še plačevati obvezni prispevek,” je odločno zatrdil.

foto: Demokracija, RTV

Nacistična stranka je bila levo usmerjena stranka
Čeprav je urednikom in novinarjem TV SLO dnevnika – Paš vsaj tako domneva, ker jih ne ocenjuje za duhovno zaostale in popolnoma neizobražene – popolnoma jasno, kateri politični struji pripada nacizem, je zaradi najširše slovenske javnosti še enkrat posebej pojasnil: “Nemški nacizem v prvi polovici preteklega stoletja je bil izrazito LEVO usmerjena stranka (izrazito nasprotna meščanskemu in kmečkemu prebivalstvu). Njen uradni in ves čas veljaven naziv je bil: ‘Narodna socialistična nemška delavska stranka – NSNDS’ oziroma izvirno v nemškem besedilu ‘Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei – NSDAP’. Koliko se je ta zgodovinska zločinska politična stranka, ki je v času svojega vzpona in največjih zločinskih vojaških napadalnih vojn Nemčije neposredno tesno sodelovala z drugo takratno svetovno zločinsko komunistično stranko in napadalno državo Sovjetsko zvezo – ZSSSR, je danes zgodovinsko v veliki meri razčiščeno (tudi to, kdo je zagrešil strahotni pomor v Katinskem gozdu).” Za konec je še enkrat poudaril, da je zelo žalostno in sramotno, da osrednji TV medij v Sloveniji še danes, v letu 2021, v stilu zločincev Josefa Goebbelsa ali Lavrentija Berije nesramno izvaja lažno politično propagando, ki jo morajo gledalci plačevati iz lastnih žepov.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine