30.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Nov večmilijonski razpis Tanje Fajon za nevladnike

Piše: Moja Dolenjska

V Sloveniji pod vladajočo koalicijo Roberta Goloba (Svoboda, SD in Levica) ni denarja ne za javno zdravstvo, ne dostojne pokojnine, ne za uskladitev dohodninske lestvice z inflacijo ipd., ne nižje davke, je pa denar za nevladnike.

Tokrat so šli Golobovi še dlje. Denar ponujajo nevladnikov, ki bodo reševali Podsaharsko Afriko! Karkoli si zamislijo, vse v zahvalo, da so koalicijo potisnili na vladajoči tron, od koder pospešeno uničujejo Slovenijo.

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, ki ga vodi Tanja Fajon (SD), je v Uradnem listu Republike Slovenije objavilo nov razpis za nevladne organizacije. Kar 3,18 milijona evrov namenjajo za reševanje podnebne krize, pomoč terorizmu in “enakost spolov” – v Podsaharski Afriki!

Vlada je objavila javni razpis za izvajanje projektov mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči v obdobju od 2024 do 2026 ter za strateško partnerstvo na področju humanitarne pomoči v obdobju od 2024 do 2028.

Ministrstvo nevladnim organizacijam v Sloveniji namenja do 3.185.100 evrov. Od tega del sredstev v letu 2024 prispeva Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo iz Sklada za podnebne spremembe.

Več kot 3,18 milijona evrov gre za “humanitarne projekte” v Podsaharski Afriki na področju podnebnih sprememb s poudarkom na prehranski varnosti in vodi, za enakost spolov ter za humanitarni projekt za pomoč civilnemu palestinskemu prebivalstvu.

Milijoni davkoplačevalcev bodo torej šli za reševanje “podnebne krize”, ki je izmišljotina  podnebnega lobija (del levičarske agende), za “enakost spolov”, pa tudi za financiranje terorizma, dejansko pa za polnjenje njihovih žepov.

Objava ministrstva za zunanje zadeve na omrežju X (nekdanji Twitter).

 

Vir: Objavljen razpis 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine