8.7 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Nov dan, nova norost: Zdravstvo se podira pred nosom, Klakočarjeva pa boksa v hramu demokracije

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

V dvorani Državnega zbora sta se poslanec Dejan Zavec in Urška Klakočar Zupančič, navkljub protestu poslanke skupine SDS, da gre za občutljivo temo, vseeno pomerila v boksu za namene snemanja kratkega filma za otroke z rakom. Vladajoči namesto usmerjanja energije v reševanje zdravstva namenjajo neokusni zabavi.

Nova24TV objavlja posnetke s snemanja filma v katerem sta se na simbolnem boksarskem dvoboju pomerila poslanec in nekdanji boksar Dejan Zavec ter predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, namenjen pa je ozaveščanju o boju proti otroškemu raku. To sta prizora s snemanja filma, ki smo ju neuradno pridobili iz parlamenta.

Že dan pred snemanjem smo poročali, da morda tovrstna poteza ni najbolj primerna za tako občutljivo temo za otroke, obolele z rakom in njihove starše. V SDS so v javnost poslali celo pismo, v katerem opozarjajo, da skuša Klakočar Zupančičeva njihovo stisko uprizarjati skozi igro boksa.

Fokus naj raje namenijo izboljšanju zdravstva

Ob tem so poudarili, da bi poslanci lahko naredili mnogo več tako v simbolnem smislu kot tudi sicer s trajnimi spremembami zakonodaje, ki gredo v smeri lajšanja življenj staršev z bolnimi otroci in pravicami, vezanih na zakonodajo glede odsotnosti z dela ter uveljavljanjem le-teh zaradi spremstva v bolnišnicah, kot pa z uprizarjanjem poslanskega boksarskega duela v ringu.

Hkrati so zapisali, da bi čas za snemanje igranega filma raje namenili omogočanju ustreznih pogojev v zdravstvu za to, da bi bolni otroci imeli najboljšo možno zdravstveno oskrbo. Poslanci SDS so se zavezali, da bodo vse predloge, ki bodo lajšali življenja bolnih otrok in njihovih staršev, podprli.

Ravno včeraj pa je tudi odjeknila novica, da so člani sveta Onkološkega inštituta Ljubljana so na seji za generalnega direktorja soglasno izbrali zdajšnjega vršilca dolžnosti Andraža Jaklja.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine