9.7 C
Ljubljana
torek, 21 marca, 2023

Notranji minister Poklukar pričakuje dobro sodelovanje z nevladnimi organizacijami – verjetno zato, da bo v našo državo uvozil čim več “jedrskih fizikov”?

Piše: C. R., STA

Vrh ministrstva za notranje zadeve se je danes sestal z nevladnimi organizacijami. Minister Boštjan Poklukar je po srečanju povedal, da je bil s sestankom zadovoljen in da v prihodnjih mesecih pričakuje dobro sodelovanje z nevladnimi organizacijami, tudi v okviru delovne skupine za migracije, ki je bila v zadnjem času v zaostanku.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je po sestanku dejal, da so predstavniki nevladnih organizacij našteli veliko dobrih predlogov, opozorili pa so tudi na nekaj odprtih zadev na različnih področjih, ki jih je treba rešiti.

Pohvalil je tudi veliko pripravljenost nevladnih organizacij za sodelovanje in jih pozval, naj spremljajo delovanje ministrstva za notranje zadeve, policije, pa tudi njegovo delo, saj želi, da postopki potekajo transparentno.

Na sestanku so se po ministrovih besedah dogovorili, da bodo nadaljevali z delom medresorske delovne skupine za področje migracij. Skupina je zaradi menjave ministrov nekoliko v zaostanku, a bodo njeno delovanje v prihodnjih tednih pospešili, je napovedal. Po novem bo skupino vodila državna sekretarka Tina Heferle, ob tem pa bo prišlo tudi do nekaterih sprememb članov.

S sestankom je bil zadovoljen tudi izvršni direktor Slovenske filantropije Franci Zlatar. Dejal je, da na področju migracij pričakuje sprejetje strategije in ureditev področja, predvsem vključevanja priseljencev v slovensko družbo.

Na današnjem sestanku sta se strani dogovorili tudi za ustanovitev medresorske delovne skupine, ki se bo ukvarjala s področjem spolnih zlorab, femicidom ter nasiljem nad ženskami in otroci. Skupino bo vodila državna sekretarka Helga Dobrin. Cilj skupine bo ugotoviti, kaj je na teh področjih treba spremeniti, tudi na področju kazenskega pregona in zakonodaje, je še pojasnil Poklukar.

Očitno namerava Golobova vlada z novim ministrom, ki je to funkcijo opravljal že pod Marjanom Šarcem, uvažati čim več “jedrskih fizikov” v našo državo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine