10 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Norveški novinar razkril, kako so slovenski športni funkcionarji Čeferin, Kocijančič in Vesel podpirali “nešportni” kuvajtski režim!

Norveški novinar Andreas Selliaas v članku Kuvajtska zarota 2.0. iz leta 2018 opisuje nenavadno obnašanje slovenskih športnih funkcionarjev pri obrambi kuvajtske športne zveze, osumljene korupcije v športu ter ostalih za šport nevrednih praks. Prav tako razkriva prijateljsko povezavo med funkcionarjem Fife Tomažem Veselom in predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom. Selliaas je športni novinar, ki preiskuje korupcijo v športu.

 

Razkrivamo nove podrobnosti o predsedniku Računskega sodišča Tomažu Veselu. Pred dnevi so slovensko javnost presenetila dejstva iz nemških in švicarskih medijih o razkritju 246 tisoč evrov letne bruto plače za “popoldansko delo” na Mednarodni nogometni zvezi (FIFA). Mesto je zasedel leta 2016. O tesnih povezavah med predsednikom UEFE Aleksandrom Čeferinom in Tomažem Veselom je opozarjal tudi norveški raziskovalni novinar na področju športa Andreas Selliaas in novinarji nogometnega norveškega portala Josimar. V enem izmed odstavkov v Kuvajtski zaroti 2.0 je zapisano, da je bil Vesel močno vpleten v štirikotnik Fifa, Uefa, Nogometna zveze Slovenije in Nogometna zveza Norveška. “Del te zgodbe je tudi novi šef odbora za revizijo in skladnost pri FIFI Tomaž Vesel, ki je prav tako Slovenec,” je zapisal norveški novinar Selliaas. V nadaljevanju še zapiše, da so on in novinarji Josimara doživljali napade s strani vplivnih ljudi slovenskega nogometa. Botri slovenskega nogometa so med drugim poskrbeli, da ni bil za Selliassa in novinarsko ekipo Jomarja praktično nihče od insajderjev o slovenskem nogometu dosegljiv. Zgodba ne izgleda niti malo nedolžno, saj je novinar Sellias opisal en velik del segmenta o zaroti vplivnih kuvajtskih športnih funkcionarjev, ki se dogaja prav v Sloveniji. Vprašanja smo poslali tudi Tomažu Veselu, a nam do konca redakcije ni podal svojih odgovorov.
 
Selliaas je bil septembra 2016 vabljen na konferenco v Ljubljano, ki jo je organiziral Olimpijski komite Slovenije. Tako se je med drugim znašel na letu Zurich – Ljubljana. Čeferin je vedel za kritične članke Selliasa, ki jih je ta objavljal, a kot kaže ni vedel, kako Sellias izgleda. Norveškega novinarja je presenetilo, da sta se Vesel in Čeferin ves čas pogovarjala, kot bi bila najboljša prijatelja. “Oba sta sedela skupaj v poslovnem razredu in se ves čas potovanja veselo pogovarjala,” zapiše o Veselu in Čeferinu skandinavski raziskovalni športni novinar.
 
Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine