16 C
Ljubljana
petek, 6 avgusta, 2021

Noro! Zaradi novega pravilnika ministra Šabedra, ki uničuje poklic srednje medicinske sestre, bodo sedaj medicinske sestre z višjo stopnjo izobrazbe uvozili kar iz Srbije – izdelali celo plakat v srbskem jeziku!

Žal na ministrstvu za zdravje uničujejo poklic srednje medicinske sestre in špekuliralo se je, ali jih bodo medicinske sestre z višjo stopnjo izobrazbe uvozili iz Srbije ali celo tretjih držav. Zdaj se je izkazalo, da je bila napoved o nameravanem t. i. uvozu medicinskega kadra iz Srbije pravilna. Slovensko ministrstvo je namreč že začelo vabiti osebje iz Srbije, za to so izdelali tudi poseben plakat (pamflet) v srbskem jeziku.

Pravilnik je maja 2019 podpisal novi minister Aleš Šabeder, ki je na to mesto iz kvote Šarčeve LMŠ prišel z mesta direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Vodil ga je le kratek čas, v UKC je prišel iz Semenarne Ljubljana. Njegov ministrski predhodnik Samo Fakin, ki je moral odstopiti s tega mesta, pa je v preteklih dneh povedal, da bi Šabedra v UKC zamenjal, saj je ustanova pod njegovim vodstvom ustvarila večjo izgubo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine