16.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Noro: Še 660.000 muslimanskih migrantov pripravljenih, da vdre v Evropo! Niti morje niti libijske bombe jih ne ustavijo!

Čeprav se je število ilegalnih migrantov, ki pridejo v Evropo, zahvaljujoč ukrepom, ki jih je uvedel italijanski notranji minister Matteo Salvini, občutno zmanjšalo, naj bi bilo preko Libije na poti v Evropo še 660.000 muslimanskih migrantov.

Čeprav se je število ilegalnih migrantov, ki vstopajo v Evropo, zmanjšalo, pa naj bi bilo po trditvah Jihad Watch še 660.000 migrantov v Libiji na poti v Evropo. Od začetka leta 2019 se je po poročanju Breitbarta število utopljenih migrantov v Sredozemlju občutno zmanjšalo, a Libija za številne afriške migrante še vedno predstavlja osrednjo odhodno točko.

Situacijo v državi je še dodatno zaostrila bombardiranje centra za pridržanje ilegalnih migrantov v predmestju Tripolija, v katerem je bilo po poročanju Francetvinfo ubitih 44 migrantov, še 130 pa je bilo ranjenih. Predstavnik ZN v Libiji Ghassan Salame je napad označil za “vojni zločin”.

V Libiji bombardirajo ilegalne migrante

Libijska vlada nacionalne enotnosti je za napad okrivila uporniške sile generala Khalife Haftarja, ki so priznali, da so ciljali na območje, a zanikali odgovornost za napad na migrantski center, v katerem je bilo 600 migrantov. Temu je v nekaj dnevih sledila novica o potopitvi libijskega čolna v Mediteranskem morju, ki je prevažal 86 migrantov. Po zadnjih podatkih naj bi preživeli zgolj trije.

Navkljub izpostavljanju življenjski nevarnosti pa se številni migranti ne vrnejo domov, čeprav tam ne divjajo vojne, temveč vztrajajo naprej. Razlog temu so številne nevladne organizacije, ki v skladu s tihim dogovorom sodelujejo s tihotapci.

Tihotapci migrante odpeljejo na odprto morje in jih tam pustijo na splavih, kjer jih čisto po naključju le nekaj kilometrov stran od libijske obale najdejo “reševalne ladje” raznih nevladnih organizacij. Te nato v skladu s svojo globalistično agendo ilegalne migrante odpeljejo do Malte ali Italije.

Temu smo na zadnje bili priča, ko je prišlo do zasega ladje Sea-Watch 3 in priprtja nemške kapitanke Carole Rackete. Italijanski notranji minister Salvini namreč ni dovolil izkrcanja ladji, ki je to vseeno storila. Okoli 40 ilegalnih migrantov so nato prevzele Nemčija, Francija, Španija in še nekatere države.

Ivan Šokić

P. S. Malta je danes sporočila, da bo dovolila na kopno vsem 65 nezakonitim migrantom, ki jih je iz Sredozemskega morja “rešila” ladja Alan Kurdi nemške nevladne “humaitarne” organizacije Sea-Eye. Ljudi bodo premestili v druge države EU, so sporočile oblasti v Valletti po pogovorih z Evropsko komisijo in Nemčijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine