16.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Noro! RTV Slovenija že pet dni blati Marjana Podobnika, kateremu urednica Ambrožičeva na vprašanje, zakaj ga ne povabijo, da pove svojo stran zgodbe, odgovarja: Nismo v predvolilni kampanji!

Dokaz za to, kako javni zavod RTV Slovenija, ki ga financiramo davkoplačevalci tudi preko rtv naročnine, zlorablja svoj položaj v političnem boju, ni samo nedavna oddaja Tarča, v kateri so pokazali »žvižgača«, ki je v resnici povezan z Gregorjem Golobičem, slednji pa velja za enega najpomembnejših nosilnih stebrov političnega podzemlja.

 

A to še ni vse: medijska diskreditacija, ki se je zgodila v oddaji Tarča, je bila usmerjena tudi proti prvaku SLS Marjanu Podobniku. Ko pa je želel slednji predstaviti svojo plat zgodbe, pa je naletel na ignoranco. Poslal je zahtevo za popravek, predstavil dejstva o svoji vlogi pri nabavi zaščitne opreme ter poslal tri odgovore, vendar nobenega od teh niso objavili. Zato pa je sledil dokaj predvidljiv odgovor urednice informativnega programa Manice J. Ambrožič. »Spoštovani gospod Podobnik, V času, ko v državi ne poteka predvolilna kampanja, goste v oddaje vabimo v skladu s profesionalnimi standardi in z avtonomno uredniško presojo.   Slovenska ljudska stranka kot parlamentarna stranka v času uradne predvolilne kampanje na TVS sodeluje na soočenjih parlamentarnih strank. Področje nabave zaščitnih mask in druge opreme za boj proti širjenju epidemije raziskujemo še naprej. Lep pozdrav in ostanite zdravi Manica J. Ambrožič.«

No, precej sprenevedav odgovor, ki ga je sicer na twitterju objavil tudi Podobnik sam. Predvsem zato, ker je SLS neparlamentarna stranka, nasploh pa je bizarno, da se odgovorna urednica Ambrožičeva sklicuje na predvolilno kampanjo, kot da izven nje ne vabijo predstavnikov strank na televizijo. Ob tem pa omenja tudi profesionalne standarde in avtonomno uredniško presojo, sama pa ne spoštuje zakona o medijih, saj preprečuje uresničevanje pravice do popravka.

Tako ali tako pa je s strani RTV Slovenija še toliko bolj bizarno, da se predstavljajo kot pionirji raziskovalnega novinarstva, ne objavijo pa dejstev, da je najdražjo zaščitno opremo dobavilo podjetje, ki je slučajno povezano z Židanovo SD. In to podjetje, ki so ga v mainstream medijih povezovali s Francem Pukšičem (kot »nekdanjim poslancem SDS«) ter Milanom Zverom, ker sta oba doma iz istega kraja (Destrnik), a s tem podjetjem nimata nič.

Skratka, RTV Slovenija z vsakim dnem čedalje globlje drsi v svojo lastno propagandno politično greznico.

Zadnje novice

Sorodne vsebine