19.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Noro! Prvi piarovec SD Denis Sarkić presegel celo samega sebe: V ukradeni vili lažejo kot pes teče: “Nimam pojma…”, “Se ne spomni…”, …

Cela Slovenija se zgraža nad kandidatko SD za evropsko poslanko iz leta 2004 Lidijo Mavretič, ki je bila z možem ujeta pri tihotapljenju migrantov. V ukradeni vili zdaj delajo vse, da bi prikrili povezave Mavretičeve s stranko, oglasil pa se je tudi partijski strokovnjak za politično propagando Sarkić, ki je v neumnostih presegel celo samega sebe!

Po omenjenem dogodku je stranka Socialni demokrati Dejana Židana hitela pojasnjevati, kako ujeta tihotapka migrantov iz Metlike Lidija Mavretič ni več njihova članica, saj je bilo javno izpostavljeno, da je leta 2004 kandidirala na njihovi listi za evropske volitve. Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša je na družbenem omrežju Twitter delil fotografiji Mavretičeve v prostorih ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kjer je za mizo sedela z Židanom, ter posnetek zaslona objave idrijskega poslanca Sama Bevka, ki je na družbenem omrežju Facebook sporočil, da so potrjevali program za lanskoletne državnozborske volitve, v objavi pa je bila označena tudi Mavretičeva. Ob objavi Janša zapisal: “V ukradeni vili lažejo kot pes teče … in vam gledajo v oči @strankaSD.”

Bevk naj se ne bi spomnil, da je označil Mavretičevo na Facebooku

Nato se je v zadevo vmešal partijski strokovnjak za politično propagando Denis Sarkič, ki je označil Janšo za lažnivca, vendar fotografije iz sejne sobe, ko nasproti Židana sedi Mavretičeva, ni zanikal, pač pa je je odgovornost preložil na MKGP. Eden od tviterašev je nato naredil printscreen objave Sama Bevka, kjer se jasno vidi, da je Bevk označil Mavretičevo, o čemer Sarkič pravi, da se kakor Bevk ne spomni, da bi jo označil. In potem zadnja objava – Samo Bevk, ne da bi kogarkoli označil. Dvom v Sarkićeve navedbe je očitno ob tem izrazil tudi novinar oddaje Svet na Kanalu A Miha Orešnik, ki se je vprašal, ali jo je Bevk “kar tako označil v objavi?”. Glede na to, da se poslanec Bevk kakor ne spomni, da bi jo označil, nas lahko upravičeno skrbi, ali v državnem zboru sedi lažnivec ali nekdo, ki ga muči demenca …

Piarovec Sarkić ni priznal niti tega, da je bila vila SD ukradena

Pisali smo že o tem, da se je stranka SD kot naslednica komunistične partije dokopala do lastnine, konkretneje do nepremičnine, kjer je sedež stranke, s pomočjo kraje. Njen zadnji lastnik Feliks Moskovič je umrl v holokavstu, vilo pa so komunisti nacionalizirali, nato pa je brezplačno prešla v roke stranke SD. Sarkić pa je v vlogi tiskovnega predstavnika in poslušnega naslednika Komunistične partije Slovenije dejal, da “to, kar piše na spletni strani državnega zbora, nima prave teže, zakopljite se v arhive, preglejte zemljiške knjige, pa boste prišli resnici do dna, da je bilo vse izpeljano zakonito”. V SD nikakor ne morejo zanikati dejstva, da je bil položaj političnih strank prav zaradi kravjih kupčij med državo in nekdanjimi družbeno-političnimi organizacijami (DPO) neenakopraven in zato tudi v nasprotju z Ustavo RS. Če bi v tej menjavi obstajal kriterij pravičnosti, potem bi morala SD Moskovičevo vilo kvečjemu odkupiti od države, tako pa jo je dobila v dar. Kdo ve, koliko državnih nepremičnin je na podoben način končalo v rokah pravnih naslednic nekdanjih DPO. DPO namreč niso imele lastnih nepremičnin, pač pa so bile to nepremičnine v lasti države, v številnih primerih so bile to tudi nepremičnine, ki so bile po drugi svetovni vojni krivično odvzete prvotnim lastnikom.

SD financirala medij v njegovi lasti v času, ko je bil ta zaposlen pri stranki

Sicer je Sarkić v stranki SD zaposlen od leta 2009, poslovne evidence njegovega formalnega izstopa iz družbe Vest.si niso zabeležile, podjetje pa je bilo izbrisano leta 2016 (v evidenci Ajpesa pa je Sarkić zapisan kot lastnik). Iz tega izhaja logični sklep, da je vlada SD v času Boruta Pahorja financirala medij, ki je bil v solastništvu uslužbenca stranke. Ob vpogledu v uradne evidence je Sarkićeve izjave o izstopu iz portala težko označiti za resnične. Vsak podjetnik pa ve, da podjetja ni mogoče kar tako zapustiti, ampak gre za precej zapletene birokratske postopke.

Očitno je, da je Sarkić primeren kader za stranko SD, saj sovraži stranko SDS, vendar pa se v stranki očitno ne zavedajo, da je za uspešnost stranke potreben tudi uspešen in sposoben tiskovni predstavnik, ki zna stranko navzven predstaviti pozitivno.

Bil med novinarji F571, danes divja po cesti z 200 km/h

Kje se je naučil takšnih neumnosti, ni jasno, izobrazba Sarkića je namreč povsem zavita v tančico skrivnosti, prav tako pa tudi njegovi morebitni poslovni (ne)uspehi. Iz dneva v dan postaja vse bolj jasno, da je stranka SD velikokrat zatočišče poslovnih neuspešnežev, ki so zabredli v poslovne težave in našli rešitev v politiki. Se pa Sarkić sicer uvršča na dolg seznam novinarjev F571 v službi slovenske politične levice, ki so s podpisom peticije zoper cenzuro in politične pritiske na novinarje v Sloveniji poskušali ustvariti vtis, da v času vlade Janeza Janše vlada domnevna medijska cenzura. Aroganca slovenske levice pa je bila izkazana tudi, ko se je Sarkić kar na družbenih omrežjih hvalil z več kot 200 kilometri na uro, s katerimi drvi po avtocesti. Ob tem pa očitno še fotografira.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine