7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Noro: dr. Igor Pribac ob naziv izrednega profesorja zaradi spolnega nadlegovanja študentk?

Čeprav velja dr. Igor Pribac za enega najbolj prepoznavnih levičarskih spin doktorjev, med drugim je bil celo vodja volilnega štaba dr. Danila Türka, pa se mu je vseeno ponesrečila ponovna izvolitev v naziv izrednega profesorja ljubljanske filozofske fakultete.

 

Kot poroča Požareport, je senat omenjene fakultete že 21. oktobra zavrnil izvolitev Pribca, seveda pa se slednji lahko pritoži in bodo o zadevi odločali še enkrat. O razlogih za zavrnitev uradni organi FF molčijo, toda Požareport ob tem povzema informacije, da je Pribac padel zaradi študentskega mnenja na senatu FF, ki naj bi vsebovalo tudi očitke o spolnem nadlegovanju. To naj bi se sicer zgodilo že leta 2013, Pribac naj bi študentke otipaval med nogami celo med izpiti.

Ob tem je bizarno tudi njegovo sklicevanje na to, da je takšno obnašanje povsem običajno v krajih, od koder prihaja – no, Pribac je rojen v Kopru. Med njegovimi najbolj bizarnimi zapisi na twitterju je tisti iz začetka januarja 2016, ko je po silvestrskem posiljevalskem divjanju migrantov v Kölnu zagovarjal tovrstno početje. Češ, si mlad moški in imaš kar naenkrat na dosegu roke to, kar si prej videl le na televiziji.

Se torej obdobje nedotakljivosti ene od levičarskih »svetih krav« v akademskem zboru FF vendarle končuje?

Zadnje novice

Sorodne vsebine