22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Noro: četrtnemu svetniku ljubljanske Levice zaradi grožnje nacionalni varnosti in ustavni ureditvi zavrnili vstop v Izrael

V uredništvo smo prejeli zaskrbljujoče informacije, da naj bi četrtnemu svetniku iz ljubljanskih Dravelj Matjažu Razdrihu zavrnili vstop v državo Izrael, na podlagi grožnje nacionalni varnosti. Razdrih velja za velikega privrženca iranskega teokratskega režima, ki je na zadnjih protirežimskih protestih ubil več kot 1500 protestnikov. Na javni okrogli mizi januarja letos v prostorih Filozofske fakultete je pred študentsko publiko hvalil iranski režim in s tem povzročil ogorčenje med Iranci, živečimi v Evropi. Razdrih je ravno tako tesen prijatelj nekdanjega člana Levice in mestnega svetnika Liste Zorana Jankovića, Grege Ciglarja, ki je bil med drugim na obisku pri venezuelskemu avtokratu Nicolasu Maduru.

 

Matjaž Razdrih velja za enega izmed bolj radikalnih članov Levice. Je zagrizen podpornik Venezuele in iranskega teokratskega režima, ki je na zadnjih protirežimskih protestih v državi ubil več kot 1500 ljudi. Triindvajsetletni študent mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede (FDV) v Ljubljani je bil oktobra 2018 izglasovan za četrtnega svetnika v ljubljanskih Dravljah. Po atentatu na šiitskega fundamentalista in rablja več tisoč svojih državljanov Kasema Sulejmanija, katerega smrt so slavili na ulicah Iraka in Irana, je bil Razdrih eden izmed glavnih govorcev na okrogli mizi na ljubljanski Filozofski fakulteti, kjer je edini hvalil iranski teokratični režim in s tem povzročil ogorčenje.

Iranec, živeč v Sloveniji, čigar ime hranimo v uredništvu, nam je sporočil, da je eden izmed glavnih geopolitičnih ciljev iranskega režima, ki ga vodi šiitski verski kler, da v evropskih državah dobiva svoje podrepnike. Predvsem ciljajo na člane levičarskih strank, kajti njih naj bi se dalo najlažje spreobrniti. Zanimivo. Stranka Levica zagovarja pravice istospolnih, istočasno pa njeni člani podpirajo režime, kjer so istospolno usmerjeni, usmrčeni z obešenjem. Hipokrizija par excellence. Neizpodbitno pa je dejstvo, da stranka Levica ustvarja prostor za moderni antisemitizem. Levica usmerja sovraštvo proti Judom in njihovi državi Izrael. Moralna sprevrženost stranke Levica kot kaže na pozna meja. Ali si Razdrih in Luka Mesec upata pogledati iranskim političnim nasprotnikom ali iranskim pripadnikom LGBT skupnosti v oči?

Razdrihovi skrajni nazori prišli na radar Izraelskih oblasti
Njegovi skrajni nazori pa se ne omejujejo samo na Slovenijo, kajti pridobili smo si ekskluzivne informacije o tem, da naj bi Razdrihu lani, ko je s svojo partnerico potoval v judovsko državo, izraelski obmejni organi na letališču Ben Gurion zavrnili vstop v državo, na podlagi antisemitskih, pro-hamasovskih in anti-izraelskih vsebin na osebnem telefonu, kot tudi iranskega vizuma v potnem listu. Na stranko Levica smo poslali vprašanja okoli Razdrihovega potovanja v Izrael, ter o njegovih skrajnih stališčih, a odgovora do konca redakcije nismo prejeli.

Razdrih tesen prijatelj nekdanjega člana Levice in mestnega svetnika Liste Zorana Jankovića, Grege Ciglarja
Po objavah na družbenih omrežjih je razvidno, da je Razdrihov tesen prijatelj tudi razvpiti nekdanji član Levice in mestni svetnik Liste Zorana Jankovića Grega Ciglar, ki se je med drugim udeležil srečanja z venezuelskim avtokratom Nicolasom Madurom v Caracasu. Ciglar je znan po svojih veleumnih izjavah o stradajočih prebivalcih Venezuele “če pač nimajo jajc, naj pojejo pač nekaj drugega”.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine