9.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Noro: Ali vlado po novem vodijo kar generalni sekretarji koalicijskih strank? Vesna Vuković v dveh tednih štirikrat gostja kabineta predsednika vlade

Piše: V. K., G. B.

Po Klemnu Žibertu, zdaj že nekdanjem generalnem sekretarju stranke Socialni demokrati (SD), ki so ga Golobovi nažigali, da se neupravičeno vmešava v vodenje ministrstva za pravosodje, imamo zdaj novo perlo. No, pravzaprav gre za dokaj staro znanko.

V vodenje vlade se namreč po tej logiki vmešava tudi Vesna Vuković, nekdanja novinarka (sicer brez ustrezne izobrazbe) in nato z evri bogato nagrajena Golobova izbranka za generalno sekretarko stranke Gibanje Svoboda. Iz kabineta predsednika vlade so nam namreč sporočili, da se Vukovićeva redno udeležuje srečanj predsednikov koalicijskih strank (Gibanje Svoboda, SD in Levica). Nadalje se redno udeležuje tudi srečanj generalnih sekretarjev vseh treh koalicijskih strank, pa tudi srečanj ministrov iz kvote Gibanja Svoboda.

Vukovičeva je bila v zadnjih 14 dneh v kabinetu predsednika vlade na obisku 5., 7., 14. in 15. februarja. Za čas pred tem podatkov ne razkrivajo. Že ti podatki pa povedo veliko o vplivu t. i. partijskih sekretarjev. Tako vpliven je bil doslej le še Gregor Golobič, ko je bil generalni sekretar LDS za čase Janeza Drnovška. Golobič naj bi tudi premierju Robertu Golobu kakor svetoval, naj se Vukovićeve odkriža. Vendar je slednja preveč pomembna operativka za Goloba, zaradi že kar fanatičnega antijanšizma pa je postala prenevarna in nepredvidljiva za »strice«.

Zanimivo je sicer, da iz spletne strani tretje koalicijske stranke, tj. Levice, ni razvidno niti to, kdo so člani vodstvenih organov stranke, kaj šele, kdo je njihov glavni tajnik. Stranka uradno nima predsednika, pač pa koordinatorja.

Iz navedenega in iz očitkov Klemnu Žibertu (SD) lahko tako sklenemo, da to vlado vodijo generalni sekretarji strank. Daleč smo prišli, ni kaj. Uboga Slovenija.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine