1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Nogometno divjanje Maročanov terjalo prvo smrtno žrtev

Piše: A. S.

Divjanje maroških migrantov po Evropi ob uspehih Maroka na Svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju, o katerem smo že poročali, je sedaj, ko je Maroko izgubil proti Franciji, očitno terjalo tudi prvo smrtno žrtev. 

Potem ko je Francija na svetovnem prvenstvu slavila zmago nad Marokom, je prišlo do nasilnih izgredov v francoskih mestih. Tokrat so bili v Evropi živeči Maročani razjarjeni zaradi poraza moštva njihove resnične domovine. Sicer velja omeniti, da smo že v preteklih letih ob zmagah barvitega »francoskega« moštva bili priča nasilnim izgredom, ki so ga sicer osrednji mediji označili za običajen nogometni vandalizem. Glede na etnično sestavo francoskega moštva, ki odraža vse bolj »multikulturno« prihodnost Francije,  so migranti v preteklosti z razbijanjem in nasiljem očitno radi slavili njegove zmage.

https://twitter.com/newsistaan/status/1603143191775301632https://twitter.com/newsistaan/status/1603143191775301632

Tokrat pa je v izgredih migrantskih nogometnih navdušencev, ki so bili razjarjeni zaradi poraza Maroka, v francoskem mestu Montpellier, ki leži na južni obali Francije, izgubil življenje štirinajstletni deček. Umrl je potem, ko ga je po celonočnih izgradih zaradi zmage Francije, ki je Maroko premagala z 2:0 v sredo, v omenjenem mestu zbil avto, voznik katerega je skušal ubežati skupini maroških »navijačev«. Francoski medij Le Parisien je namreč objavil fotografije, ki kažejo skupino mlajših moških, za katere se domneva, da so Maročani, kako se približuje belemu vozilu, ki je stalo v prometu in je imelo v čast francoske zmage obešeno francosko trobojko. Nadalje naj bi po poročanju omenjenega medija eden od mladeničev poskušal omenjeno trobojko strgati iz vozila, ko je voznik, da bi jim ubežal, začel divje voziti. Po trenutnih poročilih naj bi bil zatem povozil ravno mladeniča, ki mu je hotel strgati zastavo, in pobegnil iz kraja nesreče. Štirinajstletnik je bil prepeljan v bolnišnico, kjer je umrl. Najdeno naj bi bilo tudi zapuščeno vozilo neznane osebe, ki je skušala pobegniti.

https://twitter.com/newsistaan/status/1603144392289972224https://twitter.com/newsistaan/status/1603144392289972224

Do izgredov zaradi poraza Maroka je prišlo tudi v drugih mestih, kjer so bili prebivalci znova priča nasilnim prizorom, ki smo jih videli že ob zmagah tega moštva v Belgiji, na Nizozemskem in drugje. Tudi tokrat je prišlo do izgredov v sosednji Belgiji, kjer živi veliko Maročanov. V Franciji je prišlo do izgredov tudi v Parizu in Avignonu, v Lyonu pa naj bi »nogometni oboževalci« maroškega porekla razbijali. V Parizu je bilo v izgredih aretiranih 115 ljudi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine