23.1 C
Ljubljana
torek, 25 junija, 2024

Ninamedia močno zgrešila, rezultat SDS najbolj natančno napovedala agencija Parsifal – znani komentator javnega mnenja pa je takole “obdelal” Mediano

Piše: G. B. 

“Močno sta pri SDS rezultat zgrešili zadnje raziskavi javnega mnenja, ki sta ju objavila časopisa Delo in Dnevnik v petek. Ninamedia za Dnevnik in Mediana za Delo sta predvsem hudo podcenili rezultat zmagovalke volitev SDS in precenili možnosti SD, Levice in Resni.ce. Torej levih strank,” je zapisal Peter Jančič na spletni strani Spletni časopis.

Primerjava (s klikom jo lahko povečate) je takšna:

“Medina je napak napovedala tudi razdelitev sedežev, ko bi naj po tri dobili SDS in Svoboda. Rezultat je močno drugačen. SDS štiri, Svoboda dva. Ko gre za SDS na vrhu je bila še najbližje rezultatu volitev meritev agencije Parsifal teden pred volitvami. Je pa Parsifal podcenil rezultat, ki ga je dosegla Svoboda na drugem mestu, a ker je bila meritev opravljena teden pred volitvami, je mogoče, da je Svobodi zadnji teden uspel vzpon na račun drugih levih strank. Predvsem seveda SD,” je še zapisal Peter Jančič.

Ob tem velja tudi spomniti, kar je pred nekaj dnevi za Necenzurirano povedal Andraž Zorko iz agencije Valicon, ko so ga vprašali glede domnevne strme rasti priljubljenosti ministrice in koordinatorke Levice Aste Vrečko“Z eno besedo: zgrožen sem. To je klasičen primer manipulacije z rezultati javnomnenjske raziskave, zaradi katerih lahko obsojajo našo industrijo, da javno mnenje ustvarja, ne pa meri,” je dejal.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine