1.3 C
Ljubljana
sobota, 4 februarja, 2023

Nika Kovač je 40 odstotkov državljanov, ki so odšli na volišča, poimenovala “zlo”

Kot kaže, bodo uveljavljeni vsi trije zakoni, o katerih so volivci odločali na včerajšnjih referendumih. Pri noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija in spremembah zakona o dolgotrajni oskrbi je podpora presegla 60 odstotkov, proti jih je glasovalo 40 odstotkov. Še manjša, približno 55-odstotna, pa je podpora pri spremembah zakona o vladi, proti jih je glasovalo 45 odstotkov. Ob tem pa je Nika Kovač, direktorica Inštituta 8. marec, vse tiste, ki so glasovali proti, poimenovala kar “zlo”.

“Upam, da smo ponovno pokazali, da smo državljani in državljanke tukaj zato, da premagamo zlo,” je v izjavi za 24ur dejala Nika Kovač.

 

 

 

Čeprav kaže, da bodo zakoni obveljali, ni zanemariti volje 40 odstotkov vseh tistih, ki so odšli na volitve, še manj pa to, da jih nekdo poimenuje z zlom. A se očitno uči od najboljših.

Tudi predsednica DZ in podpredsednica Svobode Urška Klakočar Zupančič je razglasila veliko zmago in veselje, “da živi v državi, kjer so se ljudje izrekli za demokracijo in svobodo.” Pa čeprav rezultati še zdaleč niso velika zmaga, ampak le razdeljen narod.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine