1.9 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

NEZASLIŠANA SRAMOTA! MNZ pod vodstvom ministra Poklukarja zalaga policiste z razkužili, ki jim je rok uporabe že potekel!

»Obveščamo vas, da smo bili v Sindikatu policistov Slovenije (SPS) s strani članic in članov obveščeni, da imajo v policijskih enotah v uporabi dezinfekcijska sredstva, katerim je rok uporabe že potekel v letu 2017,« so na Facebook profilu zapisali v Sindikatu policistov Slovenije.

Povečana potreba po razkužilih se je zaradi možnosti izbruha koronavirusa v Sloveniji pokazala tudi na policijskih postajah po državi, saj bodo policisti med najbolj izpostavljenimi.

Izkazalo pa se je, da se je rok uporabnosti dezinfekcijskih sredstev ponekod že iztekel. Na Sindikatu policistov Slovenije so ogorčeni in od ministrstva za notranje zadeve zahtevajo, naj razkužila, kjer se je rok uporabe iztekel, takoj zamenjajo. Policijske postaje namreč potrebujejo razklužila tudi zaradi dela z ilegalnimi migranti.

Poziv sindikata, v katerem policiste opozarjajo naj preverijo rok uporabe na razkužilih, ki jih imajo na policijskih postajah, objavljamo v celoti:

»PREVERITE ROK UPORABE DEZINFEKCIJSKIH SREDSTEV

Obveščamo vas, da smo bili v Sindikatu policistov Slovenije (SPS) s strani članic in članov obveščeni, da imajo v policijskih enotah v uporabi dezinfekcijska sredstva, katerim je rok uporabe že potekel v letu 2017.

Gre za dezinfekcijska sredstva (razkužila) DEZINSEPT DERM, proizvajalca IRBIS d.o.o., ki so bili nabavljeni v času migrantske krize v letu 2015 in 2016. Kot izhaja iz deklaracije na embalažah, ki smo jih pridobili, je bilo dezinfekcijsko sredstvo proizvedeno oktobra leta 2015, rok uporabe pa je dve leti, to je do oktobra 2017 (spodaj je fotografija primera iz ene od policijskih enot).

Ministrstvo za notranje zadeve smo takoj pozvali, da zaradi zagotavljanja zdravja in varnosti pri delu, takoj pristopi k preverjanju roka uporabe vseh dezinfekcijskih sredstev, ki so v uporabi na policijskih enotah ter drugih službah Policije in MNZ ter naj tiste, katerim je rok uporabe potekel, nemudoma zamenja.

Hkrati vas vse članice in člane SPS pozivamo, da preverijo rok uporabe zaščitnih sredstev in v primeru, da le ta niso več primerna za uporabo, o tem seznanijo nadrejene in zahtevajo takojšnjo odpravo okoliščin, ki bi lahko ogrožali njihovo varnost in zdravje pri delu. O vseh ugotovljenih nepravilnostih seznanite tudi SPS preko sindikalnih zaupnikov in regionalnih predstavnikov.«

Fotografija osebe Sindikat policistov Slovenije.

(Slika: Facebook)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine