13 C
Ljubljana
torek, 27 septembra, 2022

Neverjetno, toda resnično: članki o požarih v sortirnici v Lenartu izginili s spleta takoj zatem, ko je tajkun Odlazek kupil Haklove medije

Novinarji Večera in Pomurskega vestnika so po prevzemu obeh medijev s strani Martina Odlazka nemudoma prenehali s poročanjem o požarih v Odlazkovi sortirnici v Lenartu, nekatere starejše in že napisane članke pa so izbrisali celo za nazaj. Kot kaže, je torej brisanje člankov sestavni del najnovejšega posla med Urošem Haklom in Martinom Odlazkom. 

 

O katastrofalnih delovnih razmerah ter dveh zaporednih požarih v sortirnici odpadkov družbe Salomon, d.o.o., v Lenartu, ki je v lasti tajkuna Martina Odlazka, smo poročali že pred dvema tednoma. Le dva dni zatem je Odlazek prek povezanih podjetij prevzel edicije nekdanjega Dela Revije in Pomurski vestnik, vse to pa je kupil od lastnikov mariborskega časopisa Večer.

Kot se nakazuje, je sestavni del zadnjega posla med Urošem Haklom kot večinskim lastnikom Večera in Odlazkom predstavljal tudi dogovor o brisanju nekaterih že objavljenih člankov o nedavnih požarih v sortirnici odpadkov v Lenartu ter Odlazkovi vzporedni in nenadzorovani ekonomiji, poroča Požareport. Pri tem nekateri članki niso bili izbrisani le iz spletnih arhivov časopisov Večer in Pomurski vestnik, ampak tudi s Facebooka.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine