18.8 C
Ljubljana
četrtek, 16 septembra, 2021

NEVERJETNO! Sodišče kljub sledem DNK ilegalna migranta ni moglo obsoditi za umor, ker brez dokumentov ni moglo ugotoviti njunih pravih identitet

Kantonalno sodišče v Bihaću je za umor 24.letnega Alžirca A. I. oprostilo Ismaila Mehailija in Walida Faraukija, saj niso mogli ugotoviti njune prave identitete, poroča portal Klix.

Primer je zanimiv zato, ker ob vlaganju dokazov tožilstva ni bilo sporno, da je več prič potrdilo, da so obtožena videli na kraju umora 15. junija lani, tudi ne, da obstajajo DNK sledi, ampak to, da niso mogli ugotoviti njuni pravi identitete. V obtožnici sta navedena kot Ismaili Mehaili (rojen 1985) in Walid Farauki (star 23 let).

Policija je najprej trdila, da je Farauli iz Palestine, nato je do tožilstva prišla informacija, da sta oba iz Alžirije. Povedano drugače, sodišče ni verjelo tožilstvu, ki ju je obtožilo.

Spomnimo. 15. junija lani je v splošnem pretepu umrl A. I., ki ga je nekdo zabodel z nožem. Osumljena sta bila Mehaili in Farauki. No, oba sta zdaj na svobodi, tožilstvo se lahko pritoži. Lahko rečemo, da ni znano, kdo je na svobodi, še piše portal Klix.

Zadnje novice

Sorodne vsebine