22.5 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Neverjetno: sedaj demokratski predsedniški kandidat Joe Biden užival v družbi Tita in prisostvoval pogrebu Edvarda Kardelja, ki je ukazoval množične zunajsodne poboje! Prepričan je bil, da gre za žalostno smrt!?

Demokratska stranka je v torek uradno sporočila, da bo njen predsedniški kandidat na predsedniških volitvah, ki bodo 3. novembra, Joe Biden. Čemu Biden, ki bo tokrat izzval ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ni primeren za predsedniškega kandidata najbolje priča podatek, da se je ta v preteklosti kot senator udeležil pogreba zloglasnega Edvarda Kardelja, ki je iz Beograda ukazoval množične zunajsodne poboje leta 1945.

 

Joe Biden, ki ga aktualni predsednik Donald Trump označuje kot “nemočno lutko” radikalne levice, se je mudil na pogrebu Edvarda Kardelja – ideologa propadle socialistične Jugoslavije, nosilca nove marksistične misli in enega glavnih avtorjev jugoslovanske ustave, ki je umrl 10. februarja leta 1979. Sodeč po zapisanem v zahvali, ki jo je naslovil na tedanjega jugoslovanskega voditelja Josipa Broza Tita, je mogoče sklepati, da se je med obiskom v Jugoslaviji počutil več kot odlično in dobro sprejeto.

V zahvali Titu je Biden zapisal, da se zahvaljuje za prijazno gostoljubje, ki ga je bil deležen med obiskom Jugoslavije, ki jo je obiskal kot član ameriške delegacije. Smrt Kardelja je označil kot žalosten dogodek in se Titu zahvalil za izmenjavo svojih pogledov. V zaključku pa je izrazil še upanje, da bo lahko vnovič ob kakšni bolj veseli priložnosti obiskal Jugoslavijo, ki jo označil kot čudovito in zanimivo deželo.

Pismo nekdanjega ameriškega senatorja in sedanjega kandidata Demokratov za ameriškega predsednika Joea Bidna diktatorju Titu.

Pogovori potekali skoraj dve uri
Biden je skupaj z demokratskim politikom Averellom Harrimanom v družbi Tita preživel okrog dve uri, poroča Slobodna Dalmacija. Tekom pogovorov so si po besedah Bidna izmenjali svoje poglede na II. svetovno vojno in stališča glede komunizma ter Josipa Stalina. Harriman je tekom pogovorov Bidna pozival k izražanju mnenja glede tem, ki so se jih dotaknili. “Joe, povej, kaj si mladi o vsem mislijo!”. Nekateri srbski tabloidi so zgodovinsko srečanje predstavili kot miselno in zarotno konstrukcijo na podlagi katere naj bi Tito in Biden leta 1979 kovala svoje globalne načrte proti Srbom. Ni nikakršna skrivnost, da mediji pod Vučićevim nadzorom odkrito podpirajo njegovega tekmeca Trumpa in mu želijo še en predsedniški mandat, čeprav je demokratični predsedniški kandidat seznanjen z razmerami in odnosi na Balkanu in v Vzhodni Evropi.

Foto: STA

Glede na nedavno odkritje je očitno, da Bidna niti malo ni motilo ali pa preprosto ni vedel, da se je udeležil pogreba osebe, ki je ukazovala pobijanja med drugo svetovno vojno, da bi zanetil državljansko vojno, množične zunajsodne poboje leta 1945, delovno taborišče Goli otok in represijo, ki je trajala vse do padca komunističnega režima. Sklepati pa je prav tako mogoče, da mu je ob obisku Jugoslavije več kot ugajala tudi družba diktatorja Josipa Broza Tita. Biden sicer takrat verjetno ni vedel, da je bil Tito zločinec, kateremu sicer pripisujejo krivdo za smrt 570 tisoč političnih nasprotnikov, s čimer se uvrščajo na 10. mesto voditeljev, ki je zakrivil množične poboje v 20. stoletju, takoj za Sadamom Huseinom, toda njegovo ‘pajdašenje’ z diktatorji vseeno meče nanj slabo luč.

Zadnje novice

Sorodne vsebine