7.2 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Neverjetno: režimski mediji prepisujejo drug od drugega in natolcujejo, da se bosta morala Demokracija in Nova24tv izseliti iz – lastnih prostorov

Spet se je izkazalo, kako mainstream mediji le prepisujejo drug od drugega, ne da bi sploh preverili resničnost zapisanega. Se je pa prav v primeru lažne novice, kako bo Janković izselil Nova24TV iz lastnih (!) prostorov, pokazalo, kako ti mediji delujejo: Delo ustvari fake news, drugi pa jih prepišejo, kot da ne bi sploh znali uporabljati lastne glave. V Sloveniji nihče nima moči in vpliva, da bi lastnika vrgel iz lastnega stanovanja, niti Janković. Očitno pa Delo, Žurnal24 in Mladina upajo, da so tisti, ki pri tem ne uporabljajo svoje glave, prav njihovi bralci. Žalostno in nadvse podcenjujoče. 

 

Nobena skrivnost ni, da Delu pada branost kot listje z dreves v jeseni, zato jim prav pride vsaka informacija, pa tudi, če je lažna. Tako so v torek objavili “ekskluzivno” novico, da bodo na Linhartovi 13, kjer ima sedež tudi Nova24TV, kmalu vse izpostave upravne enote Ljubljana. “Zdajšnji najemniki se bodo morali seliti na nove lokacije. Med drugim se bo morala preseliti tudi Nova24TV,” so zapisali na Facebook strani in delili svoj članek, ki so mu nadeli pompozen lažen naslov, da bo Janković izselil Nova24TV.

Ni minilo dolgo, ko je fake news, ki ga je ustvarilo Delo, delil še spletni portal Žurnal24, kasneje pa se jim je pridružila še Mladina, ki je v naslovu zapisala, da bo Janković izselil Nova24TV iz prostorov. To pa je višek pretiravanja! Janković takega vpliva in moči nima, zapisano pa so le mokre sanje levičarjev. Namreč, Nova24TV je lastnik prostorov na omenjenem naslovu, lastnika pa ne moreš vreči iz lastniškega prostora, kar je zagotovljeno tudi v Ustavi RS.

Se je pa prav v tej lažni zgodbi spet pokazalo, kako mainstream mediji le prepisujejo drug od drugega, ne da bi sploh preverili verodostojnost novice. Nihče o resničnosti navedb ni vprašal niti druge strani, torej Nova24TV, niti informacije niso preverili v javno dostopnih podatkih. Pa naj še kdo zaupa Delu, ki jasno proizvaja fake news, in drugim medijem, ki od Dela prepisujejo …

Zadnje novice

Sorodne vsebine